2024.04.18. - Andrea, Ilma

Zöldségragu virslivel

Zöldségragu virslivel
Zöldségragu virslivelA vöröshagymát finomra vágjuk, a póréhagymát megtisztítjuk, hosszában felvágjuk, jól kiöblítjük, majd átlósan 2 cm-es darabokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, szintén ferdén felszeleteljük. A karalábét meghámozzuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát az olajban, serpenyőben kis lángon megpároljuk, majd az előkészített zöldségféléket hozzáadjuk, és pár percig együtt sütjük. A zöldséglevessel felöntjük, és kb. 20 percig kis lángon puhítjuk. 2 majoránna ágról a leveleket lecsipkedjük, durvára aprítjuk, és a zöldségraguhoz keverjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az egészet megsózzuk, megborsozzuk. A virslit felkarikázzuk, és a főzési idő vége előtt 5 perccel az ételbe keverjük. A ragut ecettel ízesítjük, majoránnával díszítjük, és burgonyalepénnyel tálaljuk.

Hozzávalók:

- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál póréhagyma
- 50 dkg sárgarépa
- 2 karalábé
- 2 ek olaj
- 7,5 dl zöldségleves (leveskockából)
- só
- őrölt bors
- néhány majoránna ág
- 3 pár virsli
- 1 ek vörösborecet

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!