2024.03.29. - Auguszta

Diós-almás kocka

Diós-almás kocka
Diós-almás kockaA lisztet és a sütőport egy nagy tálba szitálom. A tojásokat a porcukorral habosra keverem, majd hozzáöntöm az étolajat, a diót, mazsolát, reszelt almát, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Jó alaposan eldolgozom a masszát, végül a lisztes keveréket is beleforgatom, és alaposan elkeverem. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e a tészta. A tetejét csokimázzal vonom be. A hozzávalókat simára keverem, és egyenletesen rácsorgatom a süti tetejére.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Miután a máz megszilárdult, kockákra vágva tálalom. (Csokimáz helyett porcukrot is szórhatunk a tetejére.)

Hozzávalók:

- 4 egész tojás
- 25 dkg porcukor
- 2 dl étolaj
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg mazsola
- 40 dkg reszelt alma
- 1 tk. fahéj
- 1 cs. vaníliás cukor
- 35 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor

Csokimáz (ha ezt szeretnénk a tetejére és nem porcukrot):

- 15 dkg porcukor
- 2 ek. olaj
- 2 ek. kakaópor
- 3 ek. forró víz

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!