2024.04.20. - Tivadar

Csokis brownie

Csokis brownie
Csokis brownieA csokit összetörjük, és a felkockázott vajjal együtt egy tálkába tesszük. Forró vízzel teli nagyobb tálba teszem, és időt adunk neki, hadd olvadozzon -néha megkavarjuk. Ezzel a módszerrel biztosan nem ég meg a csoki, ami pl. mikróban vagy gyöngyöző víz fölött könnyen megtörténhet a túlhevülés miatt. Egy dologra érdemes még odafigyelni: víz ne kerüljön az olvadozó csokoládéba, összeugorhat tőle. A tojásokat a cukorral elektromos habverővel jó habosra keverjük, majd a kihűlt csokihoz kavarjuk. Végezetül a lisztet is beleszitáljuk és hozzákeverjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát egy kisebb, olajjal vagy vajjal kikent tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percet sütjük. Akkor jó, ha a teteje már kezd megkérgesedni, de belül, ha megnyomjuk, még teljesen puha.

Hozzávalók:

- 10 dkg vaj
- 25 dkg étcsokoládé
- 4 tojás
- 20-30 dkg cukor
- 14 dkg liszt

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!