2024.04.24. - György

Májleves

Májleves
MájlevesA sertésmájat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a fekete borsot, a babérlevelet. Megvárjuk, amíg felforr, majd lassú tűzön fél óráig tovább főzzük. Elkészítjük a rántást: felhevített olajon megdinszteljük a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, megszórjuk liszttel, tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. A máj főzőlevéből kiveszünk 2 merőkanállal, és felengedjük vele a rántást. Szűrőkanál segítségével a levesbe szűrjük, hogy a hagyma ne kerüljön bele.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egyet forralunk rajta, utána ízesítjük sóval, kevés citromlével. A tejfölt kis tálkába öntjük, merünk rá a forró levesből, jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós, és a leveshez öntjük. A levest már nem forraljuk tovább, a tejfölt jól elkeverjük benne, és azon mód tálalhatjuk. Ha valaki úgy szereti lehet krumplit is főzni a levesbe.

Hozzávalók:

- 30 dkg sertésmáj,
- pár szem egész bors,
- 1 babérlevél,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 evőkanál olaj,
- 1 teáskanál pirospaprika,
- 2 dl tejföl,
- kevés citrom vagy ecet,
- 1,5 liter víz

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!