rss
  • Mediterrán tészta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Mediterrán tésztaA tésztát feltesszük főni. Közben a fokhagymát és petrezselymet felaprítjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a gombát és a jégsalátát felszeleteljük, az újhagymát és a chilit karikára vágjuk. Olívaolajon a hagymát megdinszteljük, rádobjuk a paradicsomot, a gombát és az olívabogyókat, fűszerezzük, rálocsoljuk a vörösbort. A leszűrt tésztát hozzákeverjük, locsolunk rá ketchupot és chiliszószt, rászórjuk a salátát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet. Tálaláskor morzsolunk rá sajtot, s teszünk rá petrezselyemlevelet.

    Hozzávalók:

    - 25 dkg tészta
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 3 db chilipaprika
    - 3 db paradicsom
    - 1 nagy csiperke gomba
    - 1 szál újhagyma zöldjével
    - 2 levél jégsaláta
    - 1/2 csokor petrezselyem
    - 15 db chilivel töltött zöld olívabogyó
    - olívaolaj
    - só
    - őrölt feketebors
    - őrölt csípős pirospaprika
    - oregánó
    - bazsalikom
    - ketchup
    - chiliszósz
    - 1 dl vörösbor
    - 5 dkg rokfort sajt




    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sonkás hagyma

    Hozzávalók: 2 szál vastag póréhagyma, 15 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 5 dkg vaj, 2 dl tej, 2 evõkanál liszt, 1 tojás, késhegynyi õrölt szerecsendió, só és törött bors ízlés szerint.

  • Csalamádé

    A hozzávalókat összekeverjük, és a fûszerlét ráöntjük a felszeletelt csalamádéra. Ne lepõdjenek meg, kb. a harmadára esik össze. 24 órát állni hagyjuk, majd üvegekbe rakjuk és lezárjuk.

  • Gesztenyekrém leves

    Hozzávalók:

    - 1 csomag fõzés nélküli vaníliás pudingpor
    - 9 dl tej
    - 1 citrom reszelt héja
    - 1 teáskanál õrölt fahéj
    - fél kávéskanál õrölt gyömbér
    - 10 db szegfûszeg
    - 20 dkg gesztenyepüré
    - 1 teáskanál rumaroma

  • Szalonnával töltött gombóc

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 60 dkg burgonya
    - 40 dkg finomliszt
    - só
    - 1 tojás

    Töltelék:

    - 30 dkg húsos szalonna
    - 1 vöröshagyma
    - fél csokor petrezselyem
    - késhegyni reszelt szerecsendió

    A forma kikenéséhez:

    - vaj
    - finomliszt

    A lekenéshez:

    - 2 dl tej
    - 3 tojás
    - fél mk só

  • Gombafejek sörtésztában

    Fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.

  • Sajttal töltött húsgombóc

    Hozzávalók: 2 szikkadt zsemle, 2 kis fej vöröshagyma, 15 dkg juhsajt, 1 kávéskanál mustár, 50 dkg darált hús, 1 tojás, só, bors, 2 evõkanál olaj, 4 db ecetes uborka.

  • Pikáns ecetes cukkini

    Hozzávalók: 3 kg felszeletelt cukkini, 1 kg felszeletelt vöröshagyma, 20 dkg só, 1 l borecet, 20 dkg cukor, 2 mokkáskanál kurkuma, 1 evõkanál mustármag, 2 evõkanál koriandermag.

  • Grillezett tintahal

    Hozzávalók: 600 g konyhakész tintahal, 4 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olívaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál citromlé, só, fekete bors.

  • Grillezett amerikai oldalas

    Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas, 5 EK olivaolaj, 1 EK méz, 3 EK ketchup, 5 gerezd fokhagyma, 1-2 csepp Tabasco, só, bors.

  • Zöldségleves pirítóssal

    Hozzávalók:

    - 1 póréhagyma
    - 2 közepes méretû sárgarépa
    - 1 burgonya
    - 2 gerezd fokhagyma
    - ½ l zöldség alaplé
    - 2 doboz konzerv hámozott paradicsom
    - 1 doboz konzerv csicseriborsó
    - 100 g edami sajt
    - kis ág friss rozmaring
    - 1 csokor petrezselyem
    - só, bors

  • Joghurttorta

    Hozzávalók:

    A kekszes alaphoz:

    - 15 dkg édes keksz
    - 15 dkg kakaós édes keksz
    - 15 dkg Rama margarin

    A habos-joghurtos töltelékhez:

    - 40 dkg natúr joghurt
    - 10-15 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 25 dkg áfonya
    - citromlé
    - 2 dl habtejszín
    - 20 g zselatin

  • Áfonyalekvár

    Hozzávalók: 1 kg áfonya, 1 citrom leve, 1/2 mokkáskanál õrölt koriander, 1 kg befõzõ cukor.

  • Tintahalleves

    Hány személyre: 6 tintahal, megtisztítva, 1 citrom leve, 3 mogyoróhagyma, felaprózva, 2 erõs chilipaprika, felaprítva, 45 dkg érett paradicsom, felaprítva, 1,2 l halalaplé, 1 ek. paradicsompüré, fél kk. õrölt fahéj, csipetnyi lágy világos barna cukor, 1 ek. friss menta, só, õrölt fekete bors.

  • Hókocka

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 7 dkg vaj
    - 2 dkg szalalkáli
    - 2 ek cukor
    - 1 tojás

    Krém:

    - 25 dkg vaj
    - 25 dkg porcukor
    - 1 tojás
    - 1/2 l tej
    - 2 cs pudingpor
    - 1 cs vaníliás cukor

  • Áfonya likõr

    Hozzávalók: 1 üveg áfonyalekvár, 8-10 dkg cukor, 0,75 liter vodka, 1,5 dl víz.

  • Burgonyás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 30 dkg burgonya, 10 dkg zsír vagy olaj, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint só.

  • Szilvás sütemény

    Hozzávalók:

    - 14 dkg liszt
    - fél cs. sütõpor
    - 14 dkg puha vaj
    - 10 dkg cukor
    - 2 egész tojás
    - 1 tojássárgája
    - 2 ek. narancslé
    - 20 dkg szilva

    Tetetejére:

    - citromlé
    - barnacukor

  • Rokfortos csirkemell

    Hozzávalók: 4 kis csirkemell, 12 dkg rokfort sajt, 8 dkg vaj, 4 szelet gépsonka, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, 1 evõkanál liszt, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, flekkenfûszer.

  • Rántott tüdõ gombóckák

    Hozzávalók: 30 dkg sertéstüdõ, 2 db egész tojás, 1 húsleveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött bors, 1 késhegynyi szerecsendió-reszelék, ízlés szerint só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Kenyérben sült sonka

    Hozzávalók: 1 kb 1 kilós fõtt sonka, csülök, tarja stb, fél kg liszt, 2 dkg élesztõ, 1 kanál olaj, 1 mk só, 2 kk cukor, 1 dl tej, 2 dl víz.