2024.04.24. - György

Zöldséges rétes

Zöldséges rétes
Zöldséges rétesKevés olajon megpirítjuk a vékony csíkokra vágott bacont, majd hozzáadjuk a feldarabolt hagymát. Kb. 3-4 percig együtt pároljuk. A többi zöldséget vékony csíkokra vágjuk, és azt is az előzőekhez adom. Sózzuk, borsozzuk, kevéske csilivel ízesítjük, majd lefedve puhára pároljuk. 4 réteslapot úgy fektetünk egymásra, hogy egyenként mindegyiket lekenjük tejfölben elkevert olajjal, hogy ne száradjanak ki sütés közben. A teljesen kihűlt zöldséges tölteléket egy csíkban a réteslap felénk eső oldalára kanalazzuk, majd egy nedves konyharuha segítségével feltekerjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A másik rúd rétest is ugyan így készítjük el. A tetejüket lekenem az olajos tejföl keverékkel. 180 fokra (légkeverésen 160 fok) előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Rövid pihentetés után lehet szeletelni.

Hozzávalók:

- 2 csomag 4 lapos réteslap
- 2 db sárgarépa
- 2 db szárzeller
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db vöröshagyma
- 20 dkg brokkoli
- 1 tk. só
- bors
- csipetnyi csili
- bacon

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!