rss
  • Cukkinis mártás

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Cukkinis mártásAz összes zöldségfélét alaposan megmossuk, majd daraboljuk. A cukkinit kis kockákra vagy falatnyi darabokra vágjuk, a hagymát félbevágva, vékonyra szeleteljük, a fokhagymát és a snidlinget vékony karikákra vágjuk, a petrezselyemzöldet és a medvehagymát finomra metéljük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd az összes zöldségfélét egyszerre beletesszük, és többször átkeverve puhára pároljuk. Eközben sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Amikor a cukkini megpuhult, akkor felöntjük a főzőtejszínnel, és belekeverjük a mustárt és a majonézt.

    2 perc alatt összefőzzük, és tálalásig lefedve melegen tartjuk.

    Hozzávalók:

    - 1 kis db cukkini
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 1 csokor snidling
    - 10 dkg medvehagyma
    - 1 csokor petrezselyem
    - 1.5 dl főzőtejszín
    - 1 tk mustár
    - 1 ek majonéz
    - só ízlés szerint
    - fehérbors ízlés szerint
    - majoranna ízlés szerint
    - 1 ek napraforgó olaj


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Klasszikus gyümölcstál

    A klasszikus gyümölcstál tartalmaz:sárgadinnyét, háromféle almát, (zöldet, sárgát és pirosat), körtét, nasikörtét, lime-ot, mandarint, fehér és rozé szõlõt, kiwit, ananászt, valamint a legfinomabb trópusi ínyencséget, a mangót.

  • Harcsaszeletek kapros paprikás mártásban

    Hozzávalók: 3-4 adaghoz: 1 szelet kenyérszalonna, 4-6 szelet harcsafilé, fokhagymás fûszerkeverék, bors, szárított vagy friss kapor, 2 db halászlékocka, 2 dl tejföl, 1-2 ek liszt.

  • Csokifészek

    Hozzávalók: cornflakes, vagy más száraz pehely, 15 dkg csokoládé, 2 EK kakaópor, 2 EK cukor, 2 EK vaj, húsvéti édességek.

  • Tárkonyos pulykaraguleves

    Hozzávalók:

    pulykamell, fehér- és sárgarépa, só, bors, apróra vágott, friss petrezselyem, 2-3 tyúkhúsleveskocka, ételízesítõ, 1 evõkanál tárkony, 2 dl tejszín, liszt

  • Amerikai ananászos csirke

    Hozzávalók: 2 csirkecomb vagy -mell, 1 dl tejszín, liszt, só, bors, 50 g vaj vagy margarin, 2 evõkanál olaj, 4 karika ananász, 1/2 csokor petrezselyem zöldje.

  • Kapros-juhtúrós galuska

    Hozzávalók:

    2 tojás, 25 dkg finomliszt, só, víz, 1 ek vaj, 1 csokor friss kapor, 15-20 dkg juhtúró, 1 dl tejföl

  • Olívás gombasaláta

    Hozzávalók: 40 dkg gomba, fél fej jégsaláta, 2 db kemény paradicsom, 1 fej lila hagyma, 2 evõkanál magozott és apróra vágott olajbogyó, 3 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál bor- vagy gyümölcsecet, 1-1 késhegynyi õrölt fehér bors és õrölt babérlevél, ízlés szerint só, cukor és ecet.

  • Gyümölcsszorbet

    Hozzávalók: 3 ek vaniliafagyi, 2 cl fehér vermut (Cinzano, Martini stb.), 4 cl tej, pezsgõ, 2 eper, 1 fél õszibarack, 2 gerezd narancs.

  • Párizsi kosárka

    Hozzávalók: fejenként 2-3 tojás, annyi szelet párizsi, ahány tojás, olaj, só.

  • Alma-tök lekvár

    Hozzávalók:

    50 dkg tök, 50 dkg alma, 25 dkg gyümölcscukor, 1 zacskó zselésítõ por

  • Receptkönyv pécsi vendéglátós diákoktól

    Diákok gyûjtése alapján ételrecepteket adott ki a a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola. Az "Ételeink vallanak rólunk" címû könyvet tegnap mutatták be a közönségnek. Ebben a mindenki által ismert ételek mellett egyedi, újszerû recepteket is találunk. A Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipar Szakközépiskola és Szakiskola diákjai Baranya megye egész területérõl érkeznek. A Nemzetiségi tanulóik – romák, svábok, horvátok – identitásának megõrzése csak saját kultúrájuk megismerésén keresztül valósulhat meg.

  • Rakott gomba

    Hozzávalók: 1/2 kg gomba, 5 db tojás, 3 db kifli, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 dl tej, kávéskanál pirospaprika, 1 evõkanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál vaj, vegeta.

  • Lekváros rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás fehérje, 2 dl lekvár.

  • Csirkés szendvics

    Egy tûzálló tálat kiolajozunk, a húsokat a fûszerkeverékkel bedörzsöljük és 2 dkg vajjal bekenjük. 200 fokra elõmelegített sütõben megsütjük, de nem pirítjuk. A salátát megmossuk.

  • St-Galleni csirkemáj

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, 25 dkg bacon, 1 mk õrölt bors, 1 kk majoranna.

  • Gombás káposzta

    Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 30 dkg gomba, 25 dkg fõtt füstölt tarja (vagy sonka), 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 birsalma (vagy savanyú alma), 3 dl tejföl, só, õrölt fekete bors ízlés szerint, 1 babérlevél, csipetnyi cukor.

  • Szõlõs kalács

    Hozzávalók: 25 dkg. vaj, 20 dkg. cukor, 50 dkg. liszt, 6 tojás, 1 csésze tej, 1 cs. sütõpor, 25 dkg. fekete szõlõ, 5 dkg. citrom, 10 dkg. mazsola, 2 kk. õrölt fahéj, só.

  • Amerikai jellegû sólet

    Hozzávalók: 20 dkg nagy szemû bab, 2 szál sárgarépa, 5-6 nagyobb burgonya, fél csésze gersli, 2 nagy fej hagyma, 80 dkg marhahús, 2 db babérlevél, 2 gerezd foghagyma, 2 kanál libazsír, só, bors, pirospaprika.

  • Vegetáriánus fagylalt

    1 érett banánt hámozzunk meg, és feldarabolva helyezzük turmixgépbe. Adjunk hozzá még fagyott állapotban 10 dg mirelit málnát, 2 dg (1 púpozott kávéskanál) ikrás mézet, és keverjük simára. Elõzõleg lehûtött kehelyszerû üvegpoharakba tálalva, azonnal fogyasszuk, mert hamar megolvad.

  • Babos hústál

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g zöldbab, só, 2 szál sárgarépa, 2 szál zöldhagyma, 200 g marhaszûzpecsenye, 3 ek. olaj, 6 ek. marhahúsleves, 2 ek. szójamártás, 2 ek. chilimártás, 2 ek. rizsbor, 1-2 tk. sötét szezámolaj, 2 ek. szezámmag.