rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Cukkinis mártás

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Cukkinis mártásAz összes zöldségfélét alaposan megmossuk, majd daraboljuk. A cukkinit kis kockákra vagy falatnyi darabokra vágjuk, a hagymát félbevágva, vékonyra szeleteljük, a fokhagymát és a snidlinget vékony karikákra vágjuk, a petrezselyemzöldet és a medvehagymát finomra metéljük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd az összes zöldségfélét egyszerre beletesszük, és többször átkeverve puhára pároljuk. Eközben sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Amikor a cukkini megpuhult, akkor felöntjük a főzőtejszínnel, és belekeverjük a mustárt és a majonézt.

    2 perc alatt összefőzzük, és tálalásig lefedve melegen tartjuk.

    Hozzávalók:

    - 1 kis db cukkini
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 1 csokor snidling
    - 10 dkg medvehagyma
    - 1 csokor petrezselyem
    - 1.5 dl főzőtejszín
    - 1 tk mustár
    - 1 ek majonéz
    - só ízlés szerint
    - fehérbors ízlés szerint
    - majoranna ízlés szerint
    - 1 ek napraforgó olaj


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Marinált sárgarépa

    Hozzávalók: 1,5 dl fehérbor, 1,5 dl borecet, 4 ek extra szûz olivaolaj, fél kg sárgarépa, só.

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók: 75 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 2,5 dl tej, 25 dkg margarin, 7 dkg cukor, csipetnyi só, 7 dkg vágott mandula (ebbõl lehet 4 szem keserûmandula), reszelt citromhéj, 3 tojás.

  • Zöldséges hústekercs

    Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 2db zsemle, 1db tojás, 20 dkg vegyes zöldség, 20 dkg apróra vágott gyümölcs, 10 dkg szeletelt gomba, olaj vagy sütõmargarin, hagyma, petrezselyemzöld, kakukkfû, borsikafû, só;

  • Lengyel fejes saláta

    Leveleire szedünk, megmosunk, megszárítunk, és kisebb darabokra tépünk egy nagy fej salátát. Összekeverjük egy doboznyi levétõl lecsurgatott konzerv kukoricával, és jégbehûtjük.

  • Káposzta savanyítása

    A kis cseréphordóban nagyon lól lehet savanyítani. Következõ az eljárás. A gyalult káposztát rétegezve kell a hordóba rakni. A rétegek közé sót, babérlevelet, köménymagot, szárított egész fûszerpeprikát, a káposzta torzsáját, esetleg birsalmaszeleteket lehet tenni ízlés szerint (én mindegyiket szoktam).

  • Rakott káposzta üvegben

    Hozzávalók: 2 fej hagyma, 80 dkg sertéslapocka, 30 dkg rizs, 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg zsír, 3 gerezd fokhagyma, só, õrölt bors, kevés pirospaprika, 15 dkg füstölt kolbász.

  • Sacher torta

    12 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, rászitálunk 15 dkg lisztet, elkeverjük öt tojássárgájával, kevés vaníliával, végül hozzáadunk 15 dkg csokoládét, amit elõzõleg gõz fölött felolvasztottunk.

  • Choriatiki

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 1 közepes salátauborka, egy fej saláta, 12-15 szem fekete olajbogyó, 1 EK borecet, 1 EK olivaolaj, bors, só, 10 dkg Feta sajt.

  • Rakott burgonya fûszerekkel

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 1 kis doboz paradicsompüré, 5 dkg vaj, 1 kg burgonya, szerecsendió, babérlevélpor, só, feketebors, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj.

  • Kemoterápia alatt

    E nem mindennapi szakácskönyv célja, hogy betegeknek és hozzátartozóknak egyaránt támasza legyen a betegség ellen folytatott küzdelemben, mindenekelõtt azzal, hogy összefoglalja a táplálkozással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, az étkezés megkönnyítse, és ezzel a fizikai erõnlét fenntartását segítse a kemoterápia és a sugárkezelés során.

  • Tonhalas ragu

    Vágjon apró darabokra 300 g tonhalat - akár mélyhûtött is lehet. Szeleteljen apróra 1 hagymát, 6 gombát és vágjon kockára 2 cukkinit.

  • Burgonyás rakottas

    Hozzávalók: 1 fej szeletelt hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg vaj, 1 babérlevél, fél kg darált hús, fél kg konzervparadicsom, 1 kg burgonya, só, bors.

  • Hideg zöldbableves

    Hozzávalók: 40 dkg vajbab, 3 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 kis hagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 tk ecet, csipetnyi cukor, 1 tk liszt, 1 babérlevél, 2 dkg só.

  • Vaníliás kifli

    Vaníliás kifliA lisztet, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a sót, a mandulát és a margarint jó alaposan elkeverjük és sima tésztává gyúrjuk. A tésztából ujjvastagságú rudakat formálunk, amelyeket kb. 5 cm hosszú darabokra vágunk fel és kifliszerűen megformázunk. A kifliket kb 10 cm-es távolságban sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük és 175-200 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütjük. A cukrot a vaníliarúdból kikapart vaníliapéppel összekeverjük. A kiflit közvetlenül a sütés után levesszük a sütőpapírról és még forrón a cukorkeverékbe forgatjuk.

  • Mandulás tormamártás

    Minden személyre vegyünk egy evõkanál jó tejfelt, egy kávéskanál lisztet; ezeket tegyük egy tálba; keverjük jól össze e habarást; tegyünk bele minden személyre egy kávés kanál, héjától megtisztitott és apróra megtört mandulát; továbbá minden személyre egy kávés kanál tiszta reszelt tormát és egy kevés cukrot.

  • Tejszínes pulykafasirt

    Hozzávalók: 40-50 dkg maradék pulykasült, 2 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint só és törött fehér bors;

  • Erdei gombás galuska

    Hozzávalók: 6-8 zsályalevél, 10 dkg vaj, 5 dkg szárított erdei gombából õrölt por, 20 dkg liszt, só, õrölt bors, 1 dl tej, 4 ek. víz, 5 dkg reszelt parmezán.

  • Tepsis karfiol

    Hozzávalók: 1 közepes karfiol (kb. 50 dkg tisztán), 1 csomó leveszöldség, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, 1 kiskanál pirospaprika, só, késhegynyi õrölt borókabogyó, õrölt fehér bors, 1 vöröshagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 tojás, 2 dl tejföl, 2 paradicsom.

  • Gombakrémleves

    GombakrémlevesA gombát tisztítjuk, felszeleteljük. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a gombát, hozzáadunk 2 csipet sót és közepes tűzön aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, további öt percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel és két percig, folyamatos kevergetés mellett tovább pirítjuk. Beledobjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet. Hozzáöntjük az alaplét. Lassú tűzön főzzük kb. 60 percen át. Botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és ha nagyon sűrűnek találjuk, egy kevés forralt vízzel hígítjuk. Frissen őrölt borssal, ha szükséges, sóval ízesítjük.

  • Almás tekercs Karácsonyra

    Hozzávalók: 28 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 1 natúr joghurt, csipetnyi só.