2024.04.19. - Emma

Sült gyümölcsök vaníliás habbal

Sült gyümölcsök vaníliás habbal
Sült gyümölcsök vaníliás habbalA különböző gyümölcsöket egyforma, falatnyi darabokra vágjuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, a gyümölcsöket összekeverjük egy kevés nádcukorral, és megforgatjuk őket étkezési keményítőben. Reszelünk rájuk friss gyömbért, és betesszük a 200 C fokra előmelegített sütőbe. Amíg a gyümölcsöket elősütjük, összeállítjuk a tésztát. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy kevés sóval, hozzáadjuk a nádcukrot, egy csipetnyi fahéjjal. Végül hozzáöntjük az olvasztott vajat és összekeverjük. A gyümölcsöket kivesszük a sütőből, és a tésztát egy evőkanállal tetejükre szaggatjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

200 C fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. A joghurtot egy kevés mézzel és egy fél rúd vanília magjaival elkeverjük, lehűtjük. A megsült cobblert a hideg vaníliás joghurttal vagy vanília fagyival tálaljuk.

Hozzávalók:

- 7,5 dkg sima liszt
- 7,5 dkg teljeskiörlésű liszt
- 10 dkg nádcukor
- 15 dkg olvasztott vaj
- sütőpor
- fahéj
- gyömbér
- 1 kg őszi gyümölcs:
- őszibarack, szilva, füge, áfonya, körte
- 30 dkg török vagy görög joghurt
- méz
- 1/2 vanília rúd

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!