rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Kukoricafőzelék

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    KukoricafőzelékA konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. (A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét.) Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával. Ha úgy kívánjuk, lehet bele tenni egy kevéske apró kockára vágott paprikát is.

    Hozzávalók:

    - 50 dkg kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica
    - 5 dkg vaj
    - 1 evőkanál liszt
    - 1-2 dl tej
    - 1 dl tejszín
    - só, őrölt fehér bors
    - (1 csokor petrezselyem)


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Füstölt húsos gombaleves

    Füstölt húsos gombalevesA leveszöldséget alaposan megtisztítjuk, feldaraboljuk és a füstölt hússal együtt feltesszük főni. Ha a hús is és a zöldség is készre főtt, a húst kivesszük és külön tesszük. Néhány szép gombát megmosunk és enyhén sós vízben külön megfőzünk, majd kivesszük a léből és vékony szeletekre összevágjuk, majd beletesszük a leszűrt levesbe. Megvárjuk amíg felforr, ekkor hozzáadjuk a rizst is. Ha a rizs megfőtt, visszatesszük a felkockázott húst, utána ízesítjük sóval és tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

  • Babgulyás füstölt csülökkel

    Hozzávalók: 1 db füstölt csülök kb. 80- 100 dkg, 50 dkg tarka bab, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 csomó zöldség zöldje, 25 dkg burgonya.

  • Sajtos-sonkás rizspogácsa

    Hozzávalók: 3 dl fõtt rizs, (maradék is lehet), 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db egész tojás + 1 tojássárga, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj, (vagy margarin), kis fej vöröshagyma, 1 mk törött fehér bors, 1 tk csípõs mustár, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Dinnye csemege

    Sokkal finomab lesz, ha a gyümölcsöket, dinnye golyókat megszórjuk porcukorral, ráöntjük a likõrt és hûtöbe hagyjuk a tálalásig összeérni.

  • Csokikenyér

    Csokikenyér A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A csokoládét lereszeljük és a tojásokhoz adjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a pudingport. Ezt is az előzőekhez adjuk. Ha sűrű lenne egy kis tejjel lehet hígítani, de nem szabad hogy túl lágy legyen. Belekeverjük a darált mandulát vagy mogyorót. Egy kivajazott, kilisztezett hosszúkás sütőformába tesszük. Előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Ha megsült és kihűlt, akkor elkészítjük a mázat : a porcukrot összekeverjük a kakaóval.

  • Almás ital

    Hozzávalók 1 pohárhoz: 2 cl almapálinka, 1,5 dl almabor, 8-8 mentalevél, 2 gombóc pisztáciafagylalt, 3 vékony gerezd alma.

  • Citromos csirke

    Hozzávalók: csirkemell nyersen, kockára vágva; 1 citrom; szójaszósz; fûszerek; olaj.

  • Kakashús krokett

    Hozzávalók: 40 dkg levesben fõtt, kicsontozott kakashús, 2 db egész tojás, 5 dkg vaj, 4 dl tej, 2 púpozott evõkanál liszt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 kis fej vöröshagyma, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, késhegynyi õrölt szegfûszeg, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt;

  • Áfonyás-joghurtos muffin

    Hozzávalók 12 db-hoz: 15 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott), l 25 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 1 tojás, 1 teáskanál sütõpor, 1,5 dl olvasztott margarin 10 dkg gyümölcscukor, 2 dl joghurt.

  • Tavaszi erõleves a családnak

    Hozzávalók: 50 gr sárgarépa, 50 gr fehérrépa, 50 gr zeller, 50 gr fejeskáposzta, 9 dl zöldségleves, 1 babérlevél, só, feketebors.

  • Szezámmagos vaj

    Hozzávalók: 3 ek olaj, 3 ek szezámmag mozsárban enyhén összetörve, 12,5 dkg vaj, csipetnyi só.

  • Bum Bum Tequila

    Szerezzünk egy olyan poharat amelyik nehezen törik. (Ha lehet 1dl legyen). Öntsünk bele 3cl vagy 5cl TeQuilát majd öntsük a poharat tele Sprit-tal, majd ha ez megtörtént akkor rakjunk bele egy jégkockát. Majd igyuk meg.

  • Mákos habcsók

    Hozzávalók (kb. 70 darabhoz): 4 tojásfehérje, 1 ek citromlé, 25 dkg kristálycukor, 25 dkg áfonya vagy ribizlilekvár, 1 kk reszelt citromhéj, 20 dkg darált mandula, 10 dkg darált mák.

  • Tejes-habos eperturmix

    Hozzávalók: 100 g érett eper, vagy eperbefõtt, 1 evõkanál citromlé, 1 evõkanál méz, 1 dl behûtött tej, 1/2 dl behûtött tejszín, 1 kisebb kivi, 1-2 citromfû levélke.

  • Sült sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg szép hosszú, nagy sárgarépa, ízlés szerint só és törött bors.

  • Angels Face

    Keverõpohárban jéggel megkeverjük, koktélospohárba szûrjük, esetleg cseresznyével díszítjük.

  • Camembert-rel töltött croissant

    Hozzávalók: 55 dkg liszt, egy pohár (180 grammos) joghurt, 2 dl tej, 5 dkg élesztõ, 2 tk só, 1 tk cukor, 25 dkg margarin, 5 dkg Bakony Camembert sajt, tojássárgája a kenéshez.

  • Sonka carpaccio tarka paprika vinaigrette-vel

    Hozzávalók: 20 dkg vékonyan felszeletelt házisonka, 2 ek ecet, só, bors, cukor, 6 ek olivaolaj, 1 kis fej hagyma, 1-1 piros, zöld és sárga paprika, 1 ág zsázsa, 1 csomó metélõhagyma.

  • Sárgarépa golyó

    Hozzávalók: 1 kg sárgarépa, 30 dkg porcukor, 1 db citrom, 15 dkg dió, kókuszreszelék vagy cukrozott kakaópor;

  • Erdélyi tepertõs pogácsa

    Hozzávalók: fél kg liszt, fél kg tepertõ, 2 tojás, 2,5 dl tej, 1 dl tejföl, 1 cs sütõpor, só, bors.