2024.03.29. - Auguszta

Csokis isler

Csokis isler
Csokis islerA liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a darált diót, reszelt citromhéjat, fahéjat, sót és tojást, majd sima tésztát gyúrunk. A tésztát fóliával betakarjuk és 2 órára hideg helyre tesszük. Ezután 4 mm vastagra nyújtjuk, korongokat szúrunk belőle, és a korongokat előmelegített sütőben 10 percig sütjük 180 °C fokon. A krémhez felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, elfőzzük a margarin víztartalmát, majd hozzákeverjük az étcsokoládét, végül a folyékony tejszínt. Folyamatosan kevergetve kis lángon főzzük 2-3 percig.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha a massza hűtőben lehűlt, óvatosan fölverjük, és nyomózsákba töltjük. A sütemény egyik felére rányomjuk a krémet, és egy másik koronggal befedjük. Az isler tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be, vagy az olvasztott csokoládéval berácsozzuk, és a közepébe pirított mogyorót nyomunk, illetve máshogyan is díszíthetjük.

Hozzávalók:

A bevonáshoz:
- 10 dkg étcsokoládé

A töltelékhez:
- 2 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg reszelt étcsokoládé vagy csokoládédara
- 20 dkg Rama

A tésztához:
- egy kevés só
- fahéj
- reszelt citromhéj
- 10 dkg darált dió
- 2 db tojás
- 25 dkg porcukor
- 75 dkg finomliszt
- 50 dkg margain
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!