2024.04.20. - Tivadar

Húsos rakott zöldbab

Húsos rakott zöldbab
Húsos rakott zöldbabA zöldbabnak levágjuk a végeit, feldaraboljuk. Egy teáskanál sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. A hagymát felaprózzuk, a zsír felén megdinszteljük, hozzáadjuk a darálthúst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, körülbelül tíz percig tovább pirítjuk. A zsemlemorzsát pici zsíron megpirítjuk. Egy tűzálló tálat a maradék zsírral kikenünk, a zsemlemorzsából szórunk az aljára egy keveset. A zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a darálthúst, beborítjuk a zöldbab másik felével. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük pici sóval és ráöntjük a rakottasra.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Rászórjuk a maradék zsemlemorzsát. 200 C°-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.

Hozzávalók:

- 1 kg zöldbab
- 30 dkg darált sertéshús
- 175 g tejföl (20%-os)
- 2 db tojás
- 1 kis db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg disznózsír
- 2 tk só
- 2 kk bors
- 50 g zsemlemorzsa

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!