2024.03.29. - Auguszta

Sonkás-cukkinis pite

Sonkás-cukkinis pite
Sonkás-cukkinis piteA lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a vajat és a sót, majd kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a vizet is, és cipóvá gyúrom. Fóliába csomagolom, és fél órára hűtőbe teszem. A hagymát, cukkinit, paradicsomot megmosom és felkockázom. Kevés olajon megpirítom a kolbász és sonkadarabkákat, majd hozzáadom a zöldségeket is, és pár percig fonnyasztom. Sózom, borsozom. A tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítom, centi vastagságúra nyújtom. Kivajazott, lisztezett közepes átmérőjű, alacsony peremű sütőformába egyengetem a tésztát.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A peremről lelógó széleit levágom, alját villával megszurkálom, és 200 fokos előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütöm.

A kihűlt zöldséges tölteléket a tésztára kanalazom, elegyengetem. A tojásokat és a tejszínt villával felverem, majd ráöntöm a töltelékre. Megszórom snidlinggel és a feldarabolt fetasajttal. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütöm.

Hozzávalók:

Tésztához:
- 20 dkg sima liszt
- 15 dkg vaj vagy margarin
- csipetnyi só
- fél dl hideg víz

Töltelékhez:
- 1 kisebb cukkini
- 1 nagyobb paradicsom felkockázva
- sonka felkockázva (ízlés szerinti mennyiség)
- 1 fej vöröshagyma
- egy maréknyi aprított snidling
- 5 db egész tojás
- 1 ek. főzőtejszín
- 10 dkg fetasajt (darabolva)
- só, bors


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!