2024.04.19. - Emma

Pulykaragu leves

Pulykaragu leves
Pulykaragu levesAz olívaolajat felforrósítjuk, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, a kicsi kockákra darabolt sárgarépát, fehérrépát, zellergumót, a kockákra vágott pulykacombot, és kevergetve fehéredésig sütjük. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 4-5 ujjnyival ellepje, majd ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, és közepes tűzön majdnem puhára főzzük. Ekkor a tejfölt a liszttel, kevés vízzel elkeverjük, majd kevés forró levet adunk hozzá és kevergetve a leveshez öntjük. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk, és aprított petrezselyemmel, tárkonnyal, frissen csavart citromlével pikánsra ízesítjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Forrón tálaljuk, és ízlés szerint főtt lúdgégetésztával, azaz csigatésztával vagy más levesbetéttel is gazdagíthatjuk.

Hozzávalók:

- 50 dkg pulykacomb
- 1 dl tejföl
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 cikk zellergumó
- 2 evőkanál liszt
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 teáskanál szárított tárkony
- 1 citrom
- frissen őrölt bors
- só

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!