2024.04.24. - György

Citromos mignon házilag

Citromos mignon házilag
Citromos mignon házilagA piskótalapokat egyesével készítjük el - a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, fehéredésig keverjük. Beleszórjuk az átszitált lisztet, a kakaósnál a kakaóport is beleszitáljuk. Jól elkeverjük géppel ezt is. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos, lassú, de határozott mozdulatokkal belekeverjük a sárgájás részhez. Sütőpapírral fedett tepsibe öntjük, egyenesre simítjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, majd készre sütjük. Miután a krém elkészült, és a lapok kihűltek, betöltjük a piskótalapokat a beízesített krémünkkel.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hűtőbe tesszük egy időre. A bevonáshoz megmelegítjük a fondant-t 40-45 fokra, hígítjuk vízzel, ha szükséges (tehetünk bele egy tojásfehérjét, amikor még hideg, attól szép fényes lesz a fondant). A fondant-t mikor megfelelő állapotú, külön szedjük, ha különböző színűekre szeretnénk ízesíteni vagy színezni. A betöltött süteményt még egy darabban kivesszük a hűtőből, levágjuk körben a szélét egyenesre, majd feldaraboljuk a nekünk tetsző formára, nagyságra. Belemártjuk a süteményt a fondant-ba, és rácsra tesszük, hogy a felesleg lefolyhasson róla. Díszítjük a külön félretett színezett fondant-nal.

Hozzávalók:

A piskótalapokhoz (2 lap):

- 10 evőkanál liszt
- 10 ek cukor
- 10 db tojás

A kakaós piskótalaphoz (1 lap):

- 5 db tojás
- 5 ek cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor

A krémhez:

- 5 csepp citrom aroma
- 5 dl tej
- 1.5 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 15 dkg cukor (kristály)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin

A bevonáshoz:

- 1 kg cukormáz

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!