2024.04.20. - Tivadar

Frankfurti leves

Frankfurti leves
Frankfurti levesA kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk. Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje. Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Majorannával, őrölt köménnyel és a leveskockákkal fűszerezzük. Ha megpuhult, belekarikázzuk a füstliket. A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást készítünk és a kelkáposztához adjuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és forralunk rajta még egyet.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 1 kis fej kelkáposzta
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 1 kk majoranna
- só ízlés szerint
- 3 db leveskocka
- 3 közepes db burgonya
- 2 dl tejföl
- 1 csapott ek liszt (finom)
- 1 ek fűszerpaprika (csapott)
- 350 g füstölt virsli
- 1 csokor petrezselyem (friss)

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!