2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Sonkaleves pikánsan

Sonkaleves pikánsan
Sonkaleves pikánsanZsiradékon a zöldségeket megdinszteljük, kicsit megpirítgatjuk, majd rajta a vöröshagymát és a fokhagymát is. Megszórjuk liszttel, kicsit átkeverjük - hogy a liszt a nyers ízét elveszítse -, felengedjük a sonkalével. Belerakjuk a sonkát, a krumplit, a zellerzöldet. 5-10 perc után hozzáadjuk a kikevert tejfölt, a száraztésztát, majd beleengedjük az egész tojásokat egyenként. (Nem keverjük el azonnal.)Pár perc után óvatosan alákeverünk, hogy a tojásokat ne sértsük meg, ízesítjük sóval, pici cukorral, ízlés szerint savanyítjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 40 dkg maradék főtt húsvéti sonka
- 1,5 liter sonka főzőlé
- 25 dkg leveszöldség vegyesen
- zellerzöld
- kevés majoranna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- babérlevél
- pár karika zöldpaprika
- 1 evőkanál liszt
- 2-3 evőkanál olaj
- 2 db burgonya
- kevés apró száraztészta
- 2 dl tejföl
- 4 db egész tojás
- só
- pici cukor
- citromlé vagy ecet

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!