rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Sonkaleves pikánsan

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Sonkaleves pikánsanZsiradékon a zöldségeket megdinszteljük, kicsit megpirítgatjuk, majd rajta a vöröshagymát és a fokhagymát is. Megszórjuk liszttel, kicsit átkeverjük - hogy a liszt a nyers ízét elveszítse -, felengedjük a sonkalével. Belerakjuk a sonkát, a krumplit, a zellerzöldet. 5-10 perc után hozzáadjuk a kikevert tejfölt, a száraztésztát, majd beleengedjük az egész tojásokat egyenként. (Nem keverjük el azonnal.)Pár perc után óvatosan alákeverünk, hogy a tojásokat ne sértsük meg, ízesítjük sóval, pici cukorral, ízlés szerint savanyítjuk.

    Hozzávalók:

    - 40 dkg maradék főtt húsvéti sonka
    - 1,5 liter sonka főzőlé
    - 25 dkg leveszöldség vegyesen
    - zellerzöld
    - kevés majoranna
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - bors
    - babérlevél
    - pár karika zöldpaprika
    - 1 evőkanál liszt
    - 2-3 evőkanál olaj
    - 2 db burgonya
    - kevés apró száraztészta
    - 2 dl tejföl
    - 4 db egész tojás
    - só
    - pici cukor
    - citromlé vagy ecet


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vizbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több czukrot mint az almába, mert ez savanyu.

  • Paprika-savanyúság

    Hozzávalók:


    2 liter víz, 1 liter (10%) ecet, 250 gr cukor, 2 evõkanál só, 2 dl méz, 1 csomag tartósítószer, Ízlés szerint bors, mustármag, de el is maradhat

  • Borsó püré

    A szárított zöld, vagy sárga borsóból fél litert sósvízben megfõzünk s ha puha, szitán áttörjük.

  • Birsalma krémleves

    Hozzávalók:

    3 db birsalma, 2 dl tejszín, 2 db fahéjrúd, 6 szem szegfûszeg, 15 dkg cukor, fél citrom leve, 2 evõkanál étkezési keményítõ, fél rúd vanília, vagy 1 csomag vaníliás cukor, só

  • Birkapörkölt

    A birkahúst kicsontozzuk, majd nagyobb kockákra, a vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot pedig apró kockákra vágjuk.

  • Brokkolileves

    Hozzávalók: mirelit brokkoli (kb. 25 dkg), 4 evõkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 2 dl kefir vagy joghurt, 2 tyúkhúsleves-kocka, csipetnyi porcukor, 1 tojásból készített galuska (levesbetét).

  • Francia tésztasaláta

    Hozzávalók: 35 dkg kagyló- vagy szarvacskatészta, 1 evõkanál olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 1 kis zöldpaprika, 15 dkg felszeletelt sonka (kihagyható, enélkül is ízletes), 30 dkg konzerv kukorica, lecsepegtetve, 2 evõkanál tejföl.

  • Babos burgonya

    Hozzávalók: fél kg bab, 1 kg burgonya, 1 db babérlevél, 1 fej hagyma, 1 teáskanál só, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál olaj, késhegynyi pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, vegeta.

  • Szarvashús barna mártással

    Hozzávalók: 2000 g szarvashús csonttal, 80 g zsír, só, egész bors, ecet, kakukkfû, fenyõmag, 2 db babérlevél, 250 g vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 50 g mogyoróhagyma, 4 dl vörösbor.

  • Casanova kávé

    Elõmelegített pohárba óvatosan beleöntöm a tojáslikõrt. Vigyázni kell, nehogy az ital a pohár belsõ felén végigcsurogjon. Közben 6 cl gyöngyözõen forró vízben elkeverem a nescafét, s ezt egy kávéskanál segítségével lassan ráöntöm a pohárban lévõ tojáslikõrre.

  • Erdélyi aprópecsenye

    Hozzávalók: 1/2 kg paprika, 1/4 kg kisebb fej hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1/2 kg disznócomb, 2 dl tejföl, 20 dkg paradicsom, mustár, pirosarany, pirospaprika, törött bors, só.

  • Milánói rántott szelet

    Milánói rántott szeletA húst szeletekre vágjuk, és kissé kiverjük, sózzuk, majd tejbe áztatjuk. (Ezt ajánlatos még előző nap megcsinálni.) Az apróra vágott hagymát olajon megpároljuk, majd rádobjuk a kicsit vastagabbra szelt gombát, pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát. Fűszerezzük: só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, kevés ételízesítőt, ha a gomba megpuhult, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, átkeverjük, ha szükséges, kevés vizet is adunk hozzá, pici cukorral beállítjuk az ízét, hogy ne legyen vad savanyú.

  • Gombás makrélahal saláta

    Hozzávalók: 30 dkg. gomba, 2 doboz paradicsomos makréla konzerv, 1 fej vöröshagyma, 1 citrom leve, 1-2 babérlevél, ízlés szerint édesítõszer, vagy cukor, csipet fehérbors, olaj, só.

  • Chapati – indiai kenyérféle

    Hozzávalók:
    Kb 200 gramm indiai búzaliszt (ha nincs, teljes kiõrlésû magyar búzaliszt is jó), 200 gr finom liszt, só, 1-2 dl víz;

  • Tejszines spenótos tészta

    Hozzávalók: 1/2 doboz mirelit leveles spenót, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk vaj, 1 kispohár fõzõtejszín, só, bors ízlés szerint, durumtészta (amennyit megeszel);

  • Bearni mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 0,5 dl borecet, 2 tojássárgája, 3 szem gyöngyhagyma, 2 ek. citromlé, 1-1 ek. vágott tárkonylevél és metélõhagyma, só, bors.

  • Szalonnás zöldbab

    Hozzávalók: 16 szelet sliced bacon, 60 dkg egészben hagyott zöldbab, Vegeta.

  • Narancslekvár

    Hozzávalók: 6 db narancs, 2 db citrom, az elkészítésnél leírt mennyiségû cukor.

  • Fokhagymás sült kagyló

    Hozzávalók: 1 db natúr kagylókonzerv, 2 db egész tojás, 1 dl száraz fehérbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 csapott tk só.

  • Meleg rumos meggyleves

    Hozzávalók: 1 üveg meggybefõtt, 3 dl tejszín, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 evõkanál finom liszt, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 1 csapott mokkáskanál õrölt szegfûszeg vagy 3 szem egész, szegfûszeg, 1 mokkáskanál só, 1/2 dl rum vagy 1 evõkanál rumaroma.