2024.04.19. - Emma

Barbecue-s csirkeszárnyak

Barbecue-s csirkeszárnyak
Barbecue-s csirkeszárnyakA csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, és egy főzőedényben fél húsleveskockával, 1 gerezd fokhagymával előfőzzük, de nem teljesen omlósra. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk, pihentetjük, majd lemossuk a levét. Beszórjuk a grillfűszerrel a felszeletelt, darabolt zöldségeket és olajat öntünk rá. A szósz elkészítése: A serpenyőben a felaprított fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet, az eperszörpöt, sziruposítjuk, majd ketchuppal felöntjük, megszórjuk ízlés szerint chilivel, és tovább sziruposítjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A közben kihűlt csirkeszárnyakat egy tálban a szósszal összekeverjük. Előmelegített sütőben 200C°-on, rácson (alá tegyünk tepsit, amelyben ujjnyi víz van) 15 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.

A zöldségeket grillserpenyőben megsütjük. Mindent frissen elkészítve tálalunk.

Hozzávalók:

- 6-8 db csirkeszárny
- só
- alaplé v. húsleveskocka
- chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evk. méz
- 0,5 dl eperszörp
- 1-2 dl ketchup
- zöldsége - padlizsán, cukkini
- grill fűszerkeverék

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!