2024.04.20. - Tivadar

Tésztával töltött sült paprika

Tésztával töltött sült paprika
Tésztával töltött sült paprikaA sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 4-es fokozat). Hosszában félbevágjuk a paprikákat, ügyelve, hogy a szárakat is elfelezzük. Kicsumázzuk, majd lobogó vízben 6-8 perc alatt puhára főzzük. Jól lecsepegtetjük, és konyhai törlőpapírra helyezzük. A tésztát 10 perc alatt vagy a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint haraphatóra (al dente) főzzük. Jól lecsöpögtetjük, és félretesszük. Felverjük a tojásokat a sajttal, a mustárral, a tejjel, a metélőhagymával és a majoránnával vagy az oregánóval együtt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Belekeverjük a paradicsomot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A félbevágott paprikákat lapos, tűzálló tálba vagy tepsibe helyezzük, ha eldőlnének, összegyűrt alufóliával megtámasztjuk őket (nehogy a töltelék kifolyjon belőlük). A paprikákat félig megtöltjük tésztával, majd erre kanalazzuk rá a tojásos-sajtos keveréket.

A sütőben 20-25 percig sütjük, vagy addig, amíg a töltelék összeáll, és aranysárgára sül. Metélőhagymaszálakkal díszítve tálaljuk, és tetszés szerint vegyes salátaleveleket adunk hozzá.

Hozzávalók:

- 3 evőkanál félzsíros tej
- 5 dkg érett cheddar sajt lereszelve
- 2 db paradicsom meghámozva, kimagozva és felkockázva
- 2 db tojás felverve
- 2 nagy piros narancssárga vagy sárga húsú paprika
- 5 dkg linguine tészta
- 1 1/2 kiskanál angol mustárpor
- 3 evőkanál friss metélőhagyma apróra vágva
- 0.5 kiskanál szárított majoránna vagy oregánó
- só és fekete bors
- néhány szál metélőhagyma a díszítéshez

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!