A dinnyét ketté- vagy cikkekbe vágva megtisztítjuk kérges héjától, magját kikaparva, húsát nyersen, káposztareszelõn lereszeljük.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
1 kg reszelt dinnyéhez 50 dkg cukrot, darabka vaníliát téve, folyton keverve sûrûre fõzzük. Forrón üvegekbe töltve, tetejére öntsünk 1 kk. rumban oldott csipetnyi tartósítószert (szalicilt vagy nátrium-benzoikumot), kössük le, tegyük száraz gõzbe.
Elkészítéséhez a kevésbé édes, nyers fogyasztásra alkalmatlan sárgadinnyét is felhasználhatjuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!