2024.04.25. - Márk

Kukoricaleves mexikói módra

Kukoricaleves mexikói módra
Kukoricaleves mexikói módraA szalonnát nagyobbacska, de nem túl nagy kockára vágjuk, kevés olajon feltesszük sülni. Amikor már félig kisült a zsírja, akkor a szintén kockára vágott hagymát rárakjuk és együtt tovább pirítjuk. Ezután jön a szintén kockára vágott piros paprika. Majd jöhet a kukorica, ha finom a leve, az is mehet bele a levesbe. Utána fel kell engedni vízzel, tetszés szerint lehet hígabb és sűrűbb. Amikor kellemesen összeértek az ízek, a tejszínt és a paprikakrémet, a lisztet egy nagyobb edényben kicsi habverővel összekavarjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzá lehet önteni kevés tejet, hogy ne legyen túl sűrű. Ha kész, akkor lehúzzuk a levest, és állandó keverés közben belecsorgatjuk a sűrítést. Utána visszarakjuk a tűzhelyre és sokat kevergetve újra kell forralni. Amikor kész, főzés nélkül belerakjuk a felvágott petrezselymet vagy snidlinget.

Hozzávalók:

- 2 doboz kukoricakonzerv
- 2 dl tejszín
- 15 dkg húsos szalonna
- 1 kis fej hagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 kaliforniai piros színű paprika
- 1 evőkanál csípős paprikakrém
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem vagy snidling
- kevés tej

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!