A zöldségféléket feldaraboljuk, kevés vajon vagy olajon megpároljuk. A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Tojást a joghurttal, sóval és a borssal felverjük, belekeverjük a reszelt sajtot. Kisebb olajozott tepsibe öntjük, sütőben megsütjük. Utána hússzelet nagyságúra felvágjuk, rárakjuk a csirkére, teszünk rá párolt zöldségeket, ki mit szeret, összetekerjük, bepanírozzuk, és sütjük. A krokett készítése: A burgonyákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd összetörjük, a többi hozzávalókkal összekeverjük.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A burgonyamasszát egy lisztezett deszkára tesszük, 2 cm vastagra kisodorjuk, majd hosszabb rudakat formázunk. A rudakat felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük.
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell
- só
Töltelékhez:
- 2 db tojás
- 1 kicsi natúr joghurt
- 5 dkg füstölt reszelt sajt
- só
- őrölt bors
- 1 db sárgarépa
- fél kaliforniai paprika
- 5 dkg gomba
A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A sütéshez:
- olaj
A burgonyakroketthez:
- 1/2 kg burgonya
- 1 ek margarin
- 2 db felvert tojás
- 6 dkg finomliszt
- 2 cikk natúr sajt
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 késhegynyi őrölt bors
- ízlés szerint só
A panírozáshoz:
- 3 db tojás
- zsemlemorzsa