2024.04.20. - Tivadar

Töltött paprika paradicsomszósszal

Töltött paprika paradicsomszósszal
Töltött paprika paradicsomszósszalNem túl húsos paprikákat vásárolunk, megmossuk, kicsumázzuk őket, az ereket és magokat eltávolítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zellerzöldet leöblítjük. A töltelékhez megfonnyasztjuk a hagymát az olajban. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást, a pirospaprikát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, alaposan összedolgozzuk, és a paprikákba töltjük (nem túl szorosan, mert főzés közben a rizs megdagad, és szétrepednek a paprikák). A paradicsomlét 1 kávéskanál sóval, a cukorral és a zellerzölddel felforraljuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Beletesszük a paprikákat, és mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük. Nem kevergetjük, csak meg-megrázogatjuk a lábast! A paprikákat óvatosan, szűrőkanállal kiemeljük a paradicsomléből, a zellert kidobjuk. A lisztet simára keverjük 2 dl hideg vízzel, a paradicsomhoz adjuk, és 5 percig szelíden forraljuk. Visszatesszük a mártásba a paprikákat, éppen csak összeforraljuk, ízlés szerint utánasózzuk, végül mély tálba szedjük, és petrezselyemmel díszítjük. Sós vízben főtt, burgonyát, tejfölt kínálhatunk hozzá.

Hozzávalók:

- 8 közepes paprika
- 1 közepes fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál zellerzöld
- 1 evőkanál olaj
- 40 dkg darált hús
- 8 dkg rizs
- 1 tojás
- 1 kávéskanál édesnemes pirospaprika
- 1 l paradicsomlé
- 1 kávéskanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- néhány szál petrezselyem

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!