2024.04.24. - György

Körtés felfújt

Körtés felfújt
Körtés felfújtA felforralt tejbe szórjuk bele a búzadarát, és állandóan kevergetve, közepes tűzön főzzük sűrűre, majd húzzuk le a tűzről. A tojás sárgákat a cukorral, a puha vajjal, a citrom reszelt héjával keverjük fehéredésig, majd dolgozzuk össze a langyosra hűlt tejbedarával. A meghámozott, kisebb kockákra vágott körtéket keverjük össze a mézzel meg a fahéjjal, és a tojásfehérjékből vert habbal együtt lazán forgassuk a tejbedarába. Töltsük kivajazott, zsemlemorzsával beszórt formába, és 180 °C-os sütőben süssük meg. 10 percig pihentessük, és cikkekre vágva tálaljuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Szórjuk meg porcukorral, díszítsük a vékony citromos körteszeletekkel és mentával.

Hozzávalók:

- 5 dl tej
- 10 dkg búzadara
- 3 tojás
- 8 dkg cukor
- 3 dkg vaj
- 1 citrom
- 2 nagyobb körte
- 1 evőkanál méz
- őrölt fahéj
- a tepsihez kevés vaj és zsemlemorzsa
- a tálaláshoz porcukor
- a díszítéshez 1 csokor mentalevél

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!