2024.04.19. - Emma

Cukkini leves paradicsomosan

Cukkini leves paradicsomosan
Cukkini leves paradicsomosanA paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a tetejét meghintjük cukorral, sóval. Kis darabka vajat és egy bazsalikomlevelet teszünk a tetejére, és 10 percre 180º C-ra előmelegített sütőbe rakjuk, hogy megpuhuljon. Ennyi idő alatt összeérnek az ízek. A paradicsomokat a sütőből kivéve egyenként kicsúsztatjuk a héjukból. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és szeletekre vágjuk, a cukkinit vékonyan felszeleteljük, és a maradék előhevített vajon, állandó kevergetés mellett megsütjük. Ha megpuhult a hagyma és a cukkini, hozzáadjuk a vörösbort, a paradicsomhúst és 10 percig pároljuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Botmixer segítségével darabosra mixeljük, majd hozzákeverjük a tetszés szerint választott tejet vagy húslevest, és szükség szerint utána ízesítjük. Tálalás előtt belekeverjük a tejszínt, és friss, apróra vágott bazsalikommal tálaljuk.

Hozzávalók:

- 25 dkg paradicsom
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dl tej vagy húsleves
- 1 közepes nagyságú cukkini
- 1 dl vörösbor
- 2 dl tejszín
- néhány bazsalikomlevél
- 1 teáskanál cukor
- só
- frissen őrült fekete bors

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!