rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Vegyes zöldségesrizs

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Vegyes zöldségesrizsEgy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, majd föltesszük a felszeletelt lilahagymát, az apróra vágott paradicsomot, a nagyon vékonyra szelt céklát, kicsi rózsákra szedett brokkolit, a felkockázott krumplit. Rálocsoljuk a szójaszószt és sózás után fedő alatt párolódni feltesszük takaréklángon. Sűrűbben kavargassuk, mert könnyen odakap. Ha már a répa és a krumpli körülbelül félpuhára párolódott, hozzáöntünk két deciliter vizet és rizst. Elkeverjük és a fedőt visszahelyezve addig pároljuk, míg a rizs meg nem puhul teljesen.

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb cékla
    - 2 db répa
    - 1/2 lilahagyma
    - 15 dkg brokkoli, karfiol vagy padlizsán
    - 1 kicsi paradicsom
    - 1 nagyobb krumpli
    - 1 kispohár rizs
    - só
    - 2 kanál olívaolaj
    - 2 kanál szójaszósz


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bounty szelet

    A tésztához: 15 dkg porcukor, 25 dkg liszt 1 tojás, 1/2 cs. Rama margarin, 1 cs. sütõpor, 1 ek. kakaó. A kókuszos töltelékhez: 6 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék. A sárga krémhez: 6 tojássárgája 3 ek. liszt, 3 dl tej, 1/2cs. Rama margarin 15 dkg porcukor. A mázhoz: étcsoki tortabevonó.

  • Bostoni burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonyából készült burgonyapüré, fél fej vöröshagyma, 2 tojás, S dkg vaj, kevés pirospaprika.

  • Jeges õszibarack tea ananásszal

    A lehûtött õszibarack teába öntsünk 1 teáskanál citromlevet és adjuk hozzá a felvágott ananászdarabokat.

  • Egyszerû élesztõs kuglóf

    Hozzávalók: egy liter lisztet tálba teszünk, oldalt kis mélyedést csinálva belõle, 2 deka langyos tejbe feloldott élesztõbõl kis sukkorral kovászt csinálunk s meleg helyen kelni hagyjuk.

  • Hideg õszi zöldségleves

    Hozzávalók: Háromnegyed pohár uborkalé, vagy kvász, 1 kockázott fõtt sárgarépa, 3/4 pohár apró kockára vágott fõtt krumpli, 3/4 pohár apróra vágott sós gombakonzerv, 1,5 db friss kígyóuborka felkockázva, 1 pohár újhagymakarika, a lilahagyma apró kockára vágva, 1 ek kapor apró kockára vágva, 1 ek zellerlevél apróra vágva, 1 alma apró kockákra vágva, fél ek mustár, 2 keménytojás a díszítéshez.

  • Fûszeres grillcsirke

    Hozzávalók: 2 db kicsi, grillezni való csirke, 1-1 szál kapor, petrezselyemzöld, lestyán, tárkony, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint só és törött fehér bors, 1 evõkanál olaj.

  • Aszalt leves

    Hozzávalók:
    20 dkg ASZALT VEGYES gyümölcskeverék, 2 evõkanál cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 késhegynyi fahéjpor, szegfûszeg,1 dl bor, fél citrom, 1 dl tejszín, 2 kiskanál pudingpor

  • Szüreti káposzta

    Hozzávalók: 70 dkg sertéscomb, 1 fej káposzta, 1 hagyma, 2 evõkanál olaj, fél liter must vagy újbor, 2 fürt szõlõ, 1csomag kapor, tejföl.

  • Tonhalas pillangótészta (Farfalle al tonno)

    Hozzávalók: fél kiló pillangótészta (farfalle), 6 articsókaszív (konzerv), 3 dkg kapribogyó, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg tonhalkonzerv, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl húsleves, 5 ek olaj, só, bors.

  • Ropogós cukkíni tejfölös hagymával

    Hozzávalók: 4 kis cukkíni, 2 db egész tojás, kevés szójaliszt vagy rizsliszt, 1 mokkáskanálnyi só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, a hagymához: 2 dl tejföl, 3 evõkanál olaj, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só, bors;

  • Provance

    Hozzávalók: 1 füge, kis maréknyi szeder, 1 ág rozmaring, 50 ml tej, 50 ml joghurt, 1 tk méz.

  • Sárgabarackkal töltött gombóc

    Sárgabarackkal töltött gombócA főtt krumplit meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hozzáadunk öt dekagramm zsírt, a tojást, sót és a lisztet fokozatosan adagolva tésztát gyúrunk belőle. Közben egy nagy fazék sós vizet odateszünk forrni. A barackokat megmossuk, és úgy magozzuk ki, hogy egyben maradjon, a töltésnél egy kiskanál vaníliás cukrot teszünk bele, jól összenyomjuk, és a gombócokba töltjük. A morzsát kevés zsiradékon, sóval és cukorral, kis lángon állandóan kevergetve megpirítjuk, vigyázzunk, mert könnyen odakap.

  • Medvetalp

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 31 dkg cukor, 6 dkg darált dió, 3 tojás, 18 dkg vaj, eper-, málna-, vagy ribizlilekvár, 6 tojásfehérje, 20 dkg durvára vagdalt dió, 5 dkg reszelt csokoládé.

  • Turmixolt dinnyeleves

    Hozzávalók:

    1 kg görögdinnye
    1 sárgadinnye
    1 narancs
    1 dl cukorszirup
    1 dl édes fehérbor

  • Magdolna ragu

    Hozzávalók: 50 dkg sovány comb csíkokra vágva, 10 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, paprikakrém, 1 mokkáskanál mustár, kávéskanálnyi paradicsompüré, csipet majoranna, 2 db kávétejszín, liszt.

  • Kukoricaleves

    Hozzávalók:

    7dl víz, 1doboz konzervkukorica, 2 tyúkhúsleveskocka, 1 mk. churry, 1 mk. fehérbors, 2 dl tejszín, 1 tk. liszt, 1 csomag petrezselyemzöldje, só, cukor

  • Spenótos húsgombóc

    Hozzávalók: 50 dkg darált pulykahús, 25 dkg friss spenót, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 10 dkg vaj, 1 evõkanál fenyõmag (el is maradhat, mert az ára elég borsos), só, bors, olaj a sütéshez.

  • Kaszásleves

    Hozzávalók: egy evõkanál zsiradék, 2 evõkanál liszt, 20 dkg kolbász, betétnek apró krumplis gombócok, egy kávéskanál pirospaprika, só, egy gerezd fokhagyma, tejföl, ecet (akkor készítsük, ha füstölt húst vagy sonkát fõztünk ki és megmaradt a leve).

  • Búzacsírás kekszgolyó

    A kekszet daráld le, keverd hozzá a kakaóport, a szárazon megpirított búzacsírát, majd a tejet. A masszát ízesítsd mézzel vagy porcukorral, valamint egy kis rummal. Ha kidolgoztad egyenletesre, formálj belóle diónyi golyókat, s azokat forgasd kókuszreszelékbe. Tálalás elõtt 1 órára tedd hûvös helyre.

  • Olimpikonok vallanak étkezési szokásaikról

    Az olimpiai bajnokok különleges reggelit kapnak gyõzelmük másnapján, Pekingben például strucctojásból készült rántottát - derül ki egy szakácskönyvbõl, amelynek megjelentetését a pekingi olimpia kezdetéhez idõzítette a kiadó.

    Az Ötkarikás szakácskönyv szerzõje W. Csoma Éva, aki annyit mondott magáról tudósítónknak, hogy nyomdaipari vállalata van, újságíró, háziasszony és édesanya. Valamikor sportolt is, innen a vonzalom e téma iránt.