2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Narancsos zabfalatok

Narancsos zabfalatok
Narancsos zabfalatokA sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy kis serpenyőben zsiradék nélkül néhány perc alatt aranysárgára pörköljük a szezámmagot, majd tányérra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl. A vajat a sziruppal, a cukorral meg a narancshéjjal és narancslével egy nagy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon, állandó keverés mellett addig melegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad benne. Levesszük az edényt a tűzhelyről. A szezámmagot és a zabpelyhet a folyékony keverékhez adjuk, majd addig keverjük, amíg a zabpehely jól megszívja magát a folyadékkal.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lágy masszát egy kizsírozott, 19 x 19 cm-es négyszögletes formába töltjük, és egy kanál hátával egyenletesen belenyomkodjuk. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ujjunkkal győződjünk meg róla, hogy a teteje megszilárdult-e.

5 percig a tepsiben hagyjuk hűlni, majd 9 részre vágjuk. A szeleteket 10 percig hagyjuk a tepsiben megkeményedni, majd rácsra téve kihűtjük. Jól záródó dobozban 2 napig friss marad.

Hozzávalók:

- 1 db narancs reszelt héja
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál világos muscovado cukor
- 25 dkg zabpehely
- 1.2 dl narancslé
- 4 evőkanál sárga cukornádszirup

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!