2024.04.16. - Csongor

Házi kakaós csigák

Házi kakaós csigák
Házi kakaós csigákAz élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá. Gyúrj egy lágy kelt tésztát. Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Meleg helyen letakarva kelesszük kb. fél órát. Közben készítsük el a tölteléket. Ha a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát olajjal (vagy olvasztott margarinnal). A jól összekevert töltelékkel szórjuk meg bőven a tésztát és tekerjük fel.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Vágjuk őket 1.5 cm-es vastagságúra és tegyük őket a sütőpapírral kibélelt torta formába egymástól 1–2 cm távolságra. Meleg helyen kb. 15 percet még kelesszük. Előmelegített sütőben, 160–170 fokon kb. 25 perc alatt süssük készre. Sütés közben 2–szer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel, finom ízt ad neki.

Hozzávalók:

- 25 dkg liszt
- 4 dkg lágy margarin
- 3 dkg kristálycukor
- 1 tojássárgája
- 2 dkg élesztő
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 -1.5 dl tej
- reszelt citromhéj

Töltelék:
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
- 5 evőkanál kristálycukor
- olaj

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!