2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Barackos túrótorta

Barackos túrótorta
Barackos túrótortaA darált kekszet a porcukorral, a kakaóporral, az olvasztott vajjal, kevés tejjel egynemű, könnyen gyúrható anyaggá gyúrjuk, majd kibéleljük vele a piteformánkat. Közben elkészítjük a krémet, míg a hűtőbe dermed az alapunk. A sajtkrémet, a túrót, a cukrot a citromhéjjal és az aromával összekeverjük, a zselatint forró vízben feloldjuk és azt is hozzákeverjük. A barackokat lecsepegtetjük és a felét szeletekre vágjuk, míg a másikat kockákra daraboljuk, és ezt is belekeverjük a sajt- és túrókrémünkbe. Kivesszük a kekszalapot, rásimítjuk a krémet és visszatesszük a hűtőbe.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Tálaláskor a sajtkrém tortát kiszedjük a formából, vagyis kiemeljük az alját, és szeletelt barackkal kirakjuk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Díszíthetjük menta vagy citromfű levéllel.

Hozzávalók:

- 20 dkg darált keksz
- 1 ek porcukor
- 1 ek sötét kakaó
- 10 dkg vaj
- kevés tej

A krémhez:
- 25 dkg krémsajt
- 25 dkg krémes túró
- 15 dkg porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 kiskanál vanília eszencia
- 1 doboz őszibarack befőtt
- 1 púpozott ek zselatinpor
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!