2024.04.19. - Emma

Tepsis rakott zöldbab

Tepsis rakott zöldbab
Tepsis rakott zöldbabEgy lábasban feltesszük forrni 2 pohárnyi vizet, ha már forr mehet bele a só és az ételízesítő és az 1 pohár rizs. Fedő alatt kis lángon megfőzzük, néha megkavarjuk, hogy ne ragadjon le. Közben pár kanál olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, ha kész teszünk bele egy kis pirospaprikát és beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és teszünk bele 2 gerezd zúzott fokhagymát is. Ha szükséges öntünk rá egy kicsi vizet is és fedő alatt megpároljuk. Közben a zöldbabot megtisztítjuk és felvágjuk kb. 2 cm-es darabokra.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Megmossuk és pár kanál olajon, pici vízzel és sóval robbanósra pároljuk fedő alatt. Ha készen vannak a hozzávalók, akkor egy tűzálló tálban szépen sorba lerakjuk őket. A tál aljára jön a rizs, erre a darált hús és végül a párolt zöldbab. A tetejére ráöntünk egy nagy pohár tejfölt és rászórjuk a reszelt sajtot. Középső rácson 20-25 perc alatt összesütjük, míg a sajt a tetején aranybarnára nem pirul.

Hozzávalók:

- 1/2 kg darálthús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1/2 kg zöldbab
- 1 nagy pohár tejföl
- 10 dkg trappista vagy füstölt sajt
- 1 pohár rizs
- olaj
- ételízesítő
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- pirosparika
- őrölt bors
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!