2024.04.20. - Tivadar

Cékla leves

Cékla leves
Cékla levesA zöldségeket meghámozzuk és kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük egy lábosban, rászedjük a kockázott zöldségeket, és 10 percet közepes lángon, folyamatosan kevergetve dinszteljük. Kakukkfűvel megszórjuk, majd a nagyjából ekkora kockára vágott sonkát vagy tarját is rászedjük, további 2 percet pirítjuk, hogy a hús íze átjárja az alapot. Felöntjük először a borra, hagyjuk, hogy az alkohol kipárologjon belőle, majd a vízzel felöntjük. Sózzuk, és 20 perc alatt készre főzzük. A végén belekeverjük a burgonyapelyhet, és 2 perc alatt besűrítjük vele a levest.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Majd lehúzzuk a tűzről, és csorgatva beleöntjük, belekeverjük a tejszínt is. Ezt követően már nem főzzük tovább.

Hozzávalók:

- 2 ek olívaolaj
- 150 g sárgarépa
- 150 g cékla
- 100 g zellergyökér
- 200 g főtt, füstölt sonka, vagy tarja
- 1 csapott mk kakukkfű
- 100 ml száraz fehérbor
- 700 ml víz
- 3 ek burgonyapehely
- 100 ml tejszín
- friss medvehagyma levelek
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!