2024.04.16. - Csongor

Mákos kuglóf

Mákos kuglóf
Mákos kuglófEgy edényben a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a levet, majd egyenként beleütjük a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk a tésztát. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sütőport, a sót, és a mákot. Ezután a lisztes keveréket óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába, majd az egészet egy kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha sülés közben a teteje nagyon kezdene pirulni, fedjük le fóliával.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Miután megsült hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a kuglófformából, és meglocsoljuk a citromos mázzal. Ehhez egy citrom levét kikeverünk egy evőkanál forróvízzel és 3-4 evőkanál porcukorral.

Hozzávalók:

- 180 g puha vaj
- 250 g cukor
- 400 g krémes állagú tehéntúró
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 egész tojás
- 200 g liszt
- 4-5 ek. egész mák
- fél cs. sütőpor
- csipetnyi só
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!