rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Póréhagyma leves

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Póréhagyma levesA krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, a póréhagymát tisztítás után felkarikázzuk, a zellerszárat zöldséghámozóval megszabadítjuk fás külső rétegétől, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. Aki szereti, tehet bele több fokhagymát is. A krumplit kevés zöldséglevesben kezdjük főzni, mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, zellert és a póréhagymát. Felöntjük a maradék levessel. Amíg lassú tűzön készül a leves, apróra vágjuk a bazsalikomot. Kb. 20 perc alatt megpuhul minden fazékban készülő hozzávaló, ekkor hozzáöntjük a tejet.

    Jól megborsozzuk, még egyszer hagyjuk felforrni. A már kész levesbe szórunk egy kis bazsalikomot, majd botmixerrel pürésítjük.

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb póréhagyma
    - 2 burgonya
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 szál zellerszár
    - 1 l zöldségleves
    - 1 csokor bazsalikom
    - 1 dl tej
    - frissen őrölt színes bors


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cool Boy

    Hozzávalók: 9 cl (jeges) tea, 1 cl ribizliszirup, 1 cl citromlé, 9 cl ásványvíz.

  • Gyümölcsös túróturmix

    Hozzávalók: 35 dkg túró, 5 dl tej, 12 dkg porcukor, 25 dkg friss gyümölcs, 25 dkg túró.

  • Csillagos linzer

    A linzer az a magyar sütemény, amely minden alkalomra megállja a helyét, hiszen mindenki szereti és könnyen elkészíthetõ.

  • Bableves gazdagon

    Hozzávalók: 40 dkg fejtettbab, 20 dkg füstölt tarja, 2 pár virsli, fél szál szárazkolbász, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg kolozsvári szalonna, 2 dl tejföl, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, szalonnabõrök (angolszalonnáé a legjobb), babérlevél, leveskocka, Vegeta, pirospaprika, 1 teáskanál cukor, zsír, liszt, csipetke.

  • Almás rolád

    Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 4 egész tojás, 1 citrom leve és reszelt héja, 4 evõkanál forró víz, 1 csomag sütõpor, 3 dkg kakaópor. A töltelékhez: 80 dkg alma, 1 tojásfehérje, 15 dkg cukor, fél citrom, 5 dkg dió vagy mandula.

  • Barna vajmártás

    Hozzávalók: 4 dl tejföl, 10 dkg vaj, só.

  • Flambírozott szûznyárs

    Hozzávalók: 40 dkg sertésszûz, só, bors, olaj, 2 tk vaj, 8 cl konyak.

  • Körözött 1.

    Hozzávalók: egy doboz túró (25 dekás), egy doboz tejföl, egy fej hagyma (nagyon felaprítva),
    fûszerpaprika (ízlés szerint csemege vagy csípõs, szerintem vegyesen az igazi), só (ízlés szerint).

  • Karfiol budai módon

    Hozzávalók: 1 kg szép, tömör karfiol (tisztán mérve), 50 dkg kemény paradicsom, 10 dkg reszelt márványsajt, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg vaj, 5 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt borókabogyó, 10 dkg füstölt húsos szalonna, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.

  • Piòa Colada

    Hozzávalók: 9 cl fehér rum, 12 cl ananászlé, 6 cl sûrû kókusztej, kb. negyed csésze jégkása.

  • Gombás máj

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 1 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, 5 dkg szalonna, 1 dl tejföl, 1 csipet petrezselyemzöld, só, majoránna, pirospaprika.

  • Õzcomb gersliropogóssal

    Hozzávalók: 1 kg õzcomb, 3 db nagyobb hagyma, 1 csomag újhagyma (vagy 1 szál póréhagyma), 5 db sárgarépa, 3 db fehérrépa, 1 db kisebb zellergumó, 1-2 db zöldpaprika, 3-4 evõkanál libazsír, 30 dkg hántolt árpagyöngy (gersli), 4 dl tejföl, 2 evõkanál mustár, 3 dl száraz vörösbor, 2 db tojás, 1 csokor petrezselyem, 1-2 evõkanál liszt, olaj (én az extra szûz olívát szeretem) a pácoláshoz, friss kakukkfû, babérlevél, rozmaring, bazsalikom, só, bors, kristálycukor.

  • Meggybefõtt

    Hozzávalók: meggy, 720 ml-es üvegenkét 3 ek. cukor, 2,5 dl víz, késhegynyi szalicil.

  • Farsangi fánk

    Farsangi fánkA lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára. Ez minimum 30 perc. Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat.

  • Sajtos puffancsok

    Hozzávalók:

    6 tojásfehérje, 1 tojás, 6 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 10 dkg reszelt trappista sajt, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál borsfû (vagy õrölt bors)

  • Ananászos túrókrém pohárban

    Hozzávalók: 3 dl tej, 12 dkg cukor, fél vanília rúd, 3 db tojás, fél citrom héja, 40 dkg ananászkonzerv, 1 dkg zselatin, 30 dkg tehéntúró, 3 dl tejszín.

  • Tepsis csigatészta

    Hozzávalók: 25 dkg csigatészta (vagy egyéb fajta, úgynevezett körettészta), 10 dkg gomba, 10 dkg párizsi, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál paradicsompüré, 1 evokanál vegeta, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint;

  • Disznótoros töltött káposzta

    Hozzávalók: 1 kg kolbászhús, 25 dkg rizs, 1 kg savanyú káposzta, 2 hagyma, (18 - 20 savanyított káposztalevél), 2 babérlevél, 15 - 20 szem egészbors, 1 + 1 ek zsír, 1 ek liszt, 2 kk só, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl.

  • Ecetes uborka kaporral (régi erdélyi recept)

    Hozzávalók: kis uborkák, kapor, 2-3 babérlevél, tormaszeletek, 1 kk. mustármag, 1 kk. szemes bors, 1 dkg szalicil, ecet, 5 dkg só, 3-4 kockacukor, 1/2 dkg timsó.

  • Erdei turmix

    Hozzávalók 4 személyre: 300 g erdei eper, 100 g áfonya, 100 g fekete ribizli, 100 g szeder,
    200 ml fekete ribizlilé, 200 ml szamócalé, 4 ek. méz, 50 ml acerolalé, (- másnéven barbadoszi cseresznye préselt leve. Az acerolának magas a kálium, megnézium és A vitamain tartalma. Jelentõs mennyiségben tartalmaz C vitamint is. Lédús, kellemes zamatú vadontermõ gyümölcs. A beltartalma miatt zöld állapotban kerül forgalomba. Sokan kérdezték hogy mi az acerola, itt a rövidke leírás!)