rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Póréhagyma leves

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Póréhagyma levesA krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, a póréhagymát tisztítás után felkarikázzuk, a zellerszárat zöldséghámozóval megszabadítjuk fás külső rétegétől, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. Aki szereti, tehet bele több fokhagymát is. A krumplit kevés zöldséglevesben kezdjük főzni, mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, zellert és a póréhagymát. Felöntjük a maradék levessel. Amíg lassú tűzön készül a leves, apróra vágjuk a bazsalikomot. Kb. 20 perc alatt megpuhul minden fazékban készülő hozzávaló, ekkor hozzáöntjük a tejet.

    Jól megborsozzuk, még egyszer hagyjuk felforrni. A már kész levesbe szórunk egy kis bazsalikomot, majd botmixerrel pürésítjük.

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb póréhagyma
    - 2 burgonya
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 szál zellerszár
    - 1 l zöldségleves
    - 1 csokor bazsalikom
    - 1 dl tej
    - frissen őrölt színes bors


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almás-krémes sütemény

    Hozzávalók:

    - 1,5 kg alma
    - 1-2 ek cukor, ízlés szerint
    - fahéj
    - 8 tojás
    - 20 dkg liszt
    - 18 dkg porcukor
    - 8 ek víz
    - 1 ek kakaópor
    - 1/2 cs sütõpor

    Krém:

    - 8 dl tej
    - 15 dkg margarin
    - 15 dkg porcukor
    - 2 cs vaníliás pudingpor
    - 1 ek liszt
    - 1 cs vaníliás cukor

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók: 20 sós palacsinta, 50 dkg csirkepaprikás, 2 pohár tejszín, 3+2 dkg vaj, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors.

  • Gombás rétes

    Hozzávalók: fél kg gombapörkölt, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, olaj, só.

  • Amaretti

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 5 dkg keserû mandula, 30 dkg cukor, 3 tojásfehérje, valamint porcukor a megszóráshoz.

  • Zöld mártás lazachoz

    Hozzávalók: 3 dl víz, 1 húsleveskocka, 1 csipet kakukkfû, 1 csipet kapor, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 gerezd fokhagyma.

  • Szerb rakott burgonya

    A rizst megmosom, és fél órára vízbe áztatom. A burgonyát hámozás után kis kockákra vágom. A hagymát nagyon finomra metélem. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. A zsírra ráteszem a vöröshagymát, és megfonnyasztom majd, a tûzrõl levéve belekeverem a pirospaprikát.

  • Pecsenyekacsamáj

    Hozzávalók: 3-4 evõkanálnyi olaj, 50dkg pecsenyekacsamáj, 1 nagy vöröshagyma, 4-5 db érett paradicsom és zöldpaprika, 5 dkg szezánmag.

  • Jércemell csíkok kukoricában

    Hozzávalók: 2 nagyobb jércemell, 1 doboz konzerv csemegekukorica, (vagy 1 zacskó gyorsfagyasztott morzsolt kukorica), 5 dkg vaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl tejszín, 1 teáskanál liszt, 1 mokkáskanál curry, só és törött bors ízlés szerint, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Sült kecskesajt

    Sült kecskesajtA sajtot 4 szeletre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük, az olajjal jó alaposan elkeverjük. Kiterítünk 4 nagy darab alufóliát. Ráfektetünk 1-1 szelet sajtot, elosztjuk rajta a paradicsomot, az olajbogyót, és megszórjuk a petrezselyemmel. Rácsepegtetjük a fokhagymás olajat, a fóliába szorosan becsomagoljuk. Kerti grillen - vagy sütőben - kb. 5-10 percig sütjük. Lepénykenyeret vagy bagettet kínáljunk hozzá, amit szintén megcsepegtethetünk a fokhagymás olajjal.

  • Gratinírozott hagymaleves

    A vöröshagymát és a póréhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a szeletelt hagymát, és lassan aranysárgára pirítjuk.

  • Karácsonyi tonhalas rakottas

    Hozzávalók: 1 narancs lereszelt héja, 2 doboz tonhalkonzerv, 10 közepes burgonya, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 15 dkg sajt, 1 pohár tejföl, só, olaj.

  • Hideg uborkaleves

    Hozzávalók: 1 kg uborka, 4 dl joghurt, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál olívaolaj, 1 db citrom, friss kapor, petrezselyem zöld, 2 evõkanálnyi mentalevél vágva, só.

  • Tavaszi erõleves a családnak

    Hozzávalók: 50 gr sárgarépa, 50 gr fehérrépa, 50 gr zeller, 50 gr fejeskáposzta, 9 dl zöldségleves, 1 babérlevél, só, feketebors.

  • Sajtos rakott csirkemell

    A csirkemellfilét kockára vágva (vagy szeletben) forró olajon fehérre pirítjuk. Kivajazunk egy tûzálló tálat és a következõképpen rétegezzük: reszelt trappista sajt, tejföl, Univer grill fûszerkeverék (fémtubusos kiszerelés), hús (a húslével együtt), Univer grill fûszerkeverék, reszelt trappista sajt, tejföl.

  • Erdélyi tepertõs pogácsa

    Hozzávalók: fél kg liszt, fél kg tepertõ, 2 tojás, 2,5 dl tej, 1 dl tejföl, 1 cs sütõpor, só, bors.

  • Házi sós perec

    Házi sós perecEgy széles lábasba, vagy serpenyőbe vizet töltünk és felforraljuk. A lisztet tálba szitáljuk, a szobameleg margarint hozzáadjuk, az élesztőt rámorzsoljuk, 1,5 kiskanál sóval ízesítjük, majd a langyos vízzel 5-6 perc alatt bedagasztjuk. Akkor jó, ha elválik a tál falától és egy kicsit kemény tészta lesz belőle. A sütőt forróra előmelegítjük. A tésztát gyúrólapon kissé hosszúkásra sodorjuk, majd 12 részre vágjuk. Egyenként ceruza vastagságúra, kb. 40 cm hosszúra hengergetjük, majd a két végét befelé hajlítva, perecet formálunk belőle. A tészták találkozásánál egy kicsit összenyomjuk.

  • Málnás pite

    Hozzávalók:

    Tészta: 14 dkg, vaj 14 dkg, cukor 14 dkg, mandula 14 dkg, tojássárgája 6 db, citromhéj fél db. Töltelék: vanília 1/2 rúd, málna 1/2 kg, vagy málnaíz 20 dkg, tojás 6 db, mandula 5 dkg, porcukor 15 dkg

  • Gesztenyés pulykamell

    Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott pulykamell, 2 db egész tojás, 15 dkg gesztenyemassza (a gesztenyemassza édes is lehet), 3-4 evõkanál liszt, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, 1 teáskanál mustár;

  • Óriáskifli

    Hozzávalók: 2 óriáskifli, 4 deka vaj, 8 szelet párizsi, 2 szelet sajt, 15 deka kenõmájas, 8 szelet uborka, 2 zöldpaprika, 2 újhagyma, 2 paradicsom.

  • Káposztás tekercs

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 25 dkg sütõmargarin
    - fél dl tejföl
    - 1 ek. ecet
    - 1 tojássárgája
    - csipetnyi só
    - csipetnyi cukor
    - szénsavas ásványvíz

    Töltelékhez:

    - 1 fej édes káposzta
    - só
    - bors
    - fél dl olaj
    - apró darabokra vágott kolbász