rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Genovai mártás

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Genovai mártásA halhulladékból, a húslevesből, a borból és az összevágott gyökérből egy mártást főzünk össze. A felét bepároljuk, áttörjük egy finom szitán és összekeverjük a barna mártással. Hozzáadjuk a finomra vágott salotthagymát, a leveskockát és felfőzzük az így kapott mártást. Vajjal, citromlével és zöldpetrezselyemmel ízesítjük a mártást. Hozzávalók: Nyers halhulladék, gyökér, 1 csésze húsleves, 1 csésze bor, 2 salotthagyma, 1 csésze barna mártás, 1 húsleveskocka, 10 dkg vaj, 2 tk citromlé, 2 tk apróra vágott petrezselyemzöld.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtmártás

    A mártáshoz egy szál póréhagymát szeletekre vágunk, olívaolajban megpároljuk, ráteszünk 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, fél csomó vágott petrezselymet, negyed mokkáskanál frissen õrölt borsot, és pár perc után felengedjük 2 dl húslevessel.

  • Gesztenyepüré badeni módra

    Szép, kerek gesztenyéket hasítsunk be a domború felükön. Sütõben pirítsuk rövid ideig, hogy le tudjuk szedni a külsõ, kemény héjat.

  • Paradicsom mozzarellával

    Hozzávalók: 15 dkg mozzarella, 4 paradicsom, bazsalikomlevél, 1 ek olivaolaj, só, bors.

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók: 30 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, õrölt fehér bors (1 csokor petrezselyem).

  • Búzapogácsa sajttal

    Hozzávalók: 3,5 dl víz, 20 dkg búzapehely, egy közepes nagyságú vöröshagyma, egy szál sárgarépa, 10 dkg zeller, egy tojás, só, 10 dkg reszelt sajt, 3 kanál liszt, 10 dkg napraforgómag, margarin.

  • Palotai bárányleves recept

    Hozzávalók:
    30 dkg báránycsont, 10 dkg vegyes zöldség, 8 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 40 dkg bárányhús, 1,5 l csontlé, 3 g tárkony, 1 g kakukkfû, 12 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 20 dkg burgonya, 4 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 cl tárkonyecet, só;

  • Túrós Zöldgaluska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 40 dkg liszt, 5 db tojás, 2,5 dl tejföl, 2 dkg só, 10 dkg parajpüré, 25 dkg parmezán sajt.

  • Gombás karalábé

    Sós vízben megfõzünk 8 zsenge, meghámozott karalábét, majd szitára téve lecsurgatjuk. Éles kiskanállal kivájjuk a belsejüket, és a karalábékat - üregükkel felfelé - margarinnal kikent tûzálló tálra egymás mellé tesszük, s körülrakjuk a karalábéforgácsokkal.

  • Húsvéti mézestálka

    Hozzávalók: 50 g vaj (vagy margarin), 60 g barna cukor (vagy sima kristálycukor), 125 g méz, 1 citrom, 250 g finomliszt, 1 cs sütõpor, 1-1 mk õrölt fahéj, szegfûszeg, szerecsendió (mézeskalács fûszer is jó), 1 tojás, liszt a formázáshoz;

  • Töltött savanyú káposzta

    Éppen úgy tesszük fel a vágott káposztát, mint az elõbbinél s a szinte savanyított leveles káposztát szétvesszük, mindegyik levelét megtöltjük ugyanavval a töltelékkel, mint a töltött paprikát, csak még vagy 10-12 deka jó füstölt szalonnát is apró kockákra vágva, a töltelékhez keverünk s a pirított hagymához kevés paprikát is teszünk, mielõtt a húshoz keverjük.

  • Csevap (szerb étel)

    Hozzávalók: 1 kg darált birkahús, 1,5 dl olaj, néhány rozmaringlevél, õrölt feketebors, só.

  • Rablóhús-variációk

    Elõkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Minden hozzávalót falatnyi darabokra, vastagabb karikákra vágunk. A hagymát negyedekre. Elõkészítjük a nyársakat.

  • Csokis-kókuszos keksz

    Hozzávalók: 1 és 2/3 pohár (250 ml-es) liszt, 1 teáskanál sütõpor, 0,5 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 20 dkg margarin, 3/4 pohár barna cukor, 1/3 pohár kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 2 tábla tejcsokoládé, 1 pohár kókuszreszelék, 1 pohár durvára összetört dió.

  • Húsos rakott csõtészta

    Hozzávalók: 25 dkg csõtészta, 40 dkg darált hús, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés olaj, 1 paradicsompüré, só, oregánó, 15 dkg reszelt parmezán sajt.

  • Epres banán

    Hozzávalók: 5 dkg eper, egy kisebb banán, 1.5 dl zsírszegény tej, méz, ha szükséges.

  • Kukoricás csirkefalatok

    Hozzávalók:

    - 70 dkg csirkemellfilé
    - 15 dkg kukoricapehely
    - 1.5 kiskanál só
    - 0.5 kiskanál frissen õrölt fekete bors
    - 0.25 kiskanál szárított kakukkfû
    - 0.5 kiskanál pirospaprika
    - 4 db tojásfehérje
    - 1 evõkanál szezámolaj vagy olvasztott vaj
    - csipetnyi Cayenne-bors
    - étolaj a sütõedénybe

    A páchoz:

    - 1.2 dl tej
    - 1 kiskanál friss citromlé
    - 1 kiskanál reszelt citromhéj
    - 1 kiskanál só
    - 0.25 kiskanál frissen õrölt fekete bors
    - 0.25 kiskanál pirospaprika
    - csipetnyi frissen õrölt fehér bors

    A mártogatós szószhoz:

    - 1.2 dl tormás mustár
    - 4 evõkanál méz
    - csipetnyi csili

  • Töltött tojás

    Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 5 db egész tojás, 1 kis doboz (5 dkg) májkrém, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál mustár, só és törött fekete bors ízlés szerint;

  • Gyümölcsös túrótorta

    Gyümölcsös túrótortaA margarint 8 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és a sóval kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és a likőrrel váltogatva hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Margarinnal kikent tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon 15 percig sütjük. A formában kihűtjük, majd magas karimába zárjuk. A két körtét meghámozzuk, és felaprítjuk. A felkarikázott banánt 5 evőkanál citromlével megöntözzük. A túrót a mascarponéval, a megmaradt kétféle cukorral, a narancs héjával és levével krémesre keverjük.

  • Ananászos csíkok

    Hozzávalók:

    - fél kg sertéshús
    - 2 ek mogyoróolaj
    - 3 ek aprított fokhagyma
    - 25 dkg ananász darabokra vágva
    - 2 ek aprított koriander
    - 1 és fél ek szója szósz (sötét)
    - 2 tk cukor
    - koriander levelek

    Pác:

    - 2 tk szójaszósz
    - 2 tk kínai rizsbor
    - 1 tk szezámolaj
    - 2 tk kukoricakeményítõ

  • Marton Levente: Konyhanyelv

    Egy könyv, amely új stílust teremt.

    A több, mint száz receptet közreadó, ínycsiklandó fotókkal fûszerezett kötet nemcsak ízekben gazdag élményekkel ajándékoz meg bennünket, de az összekötõ írások, kulináris karcolatok a lelkünket is felüdíti, egyben rámutat arra, hogy az ételben az ízeken és illatokon kívül benne van egy-egy nemzet története, kultúrája is. "Marton Levente szavai ízeket idéznek, a receptek, ételek pedig mesélnek, beszélnek hozzánk idõrõl, együttlétrõl, hagyományokról. Kell több a teljességhez?" - ( Molnár Gabriella, a Nõk Lapja fõszerkesztõje)