2024.03.29. - Auguszta

Tonhalas krumplisaláta

Tonhalas krumplisaláta
Tonhalas krumplisalátaA burgonyát sós, babérleveles vízben héjában megfőzzük. A hagymát kevés zöldjével felkarikázzuk, a paprikát kicsumázzuk, kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A bazsalikomot és az oregánót leöblítjük, néhány szál kivételével felaprítjuk. Az uborkát karikákra szeljük, a tonhalat kiemeljük az olajból, kisebb darabokra tördeljük.Az öntethez mélyebb salátástálba öntjük a fehérbort, hozzáadjuk a borecetet, a citromlét, a porcukrot és a sót. Hozzáöntjük az olívaolajat, végül frissen őrölt borssal illatosítjuk. A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, hűlni hagyjuk, majd belekarikázzuk az öntetbe.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, az uborkát, a tonhalat, az olívabogyót, a bazsalikomot és az oregánót, majd tálalásig legalább 1 órát érleljük. Tálaláskor keverünk rajta egyet, tálba terítjük, és a félretett fűszerlevélkékkel díszítjük.

Hozzávalók:

- 80 dkg burgonya
- 1 babérlevél
- 1 csokor újhagyma
- 1 piros húsú paprika
- 10-12 bazsalikomlevél
- 4-5 szál friss oregánó
- 10 dkg kovászos vagy ecetes uborka
- 1 doboz olajos tonhal
- 10 szem fekete olajbogyó
- őrölt bors
- só

Az öntethez:

- 1 dl száraz fehérbor
- 2 evőkanál borecet
- 1/2 citrom leve
- porcukor
- 4 evőkanál olívaolaj
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!