2024.04.19. - Emma

Pirított amarántos tekercs

Tegyük össze az elsõ öt hozzávalót, majd adjuk hozzá a lisztekhez. Forgassuk meg a tésztát egy enyhén lisztezett felületen. Kenjük rá a vajat, majd szórjuk rá az amaránt magok kivételével a többi hozzávalót. Olajon pirítsuk aranybarnára az amarántot. Tekerjük fel a tésztát és vágjuk fel kb. 5 cm vastagságú darabokra. Fektessük egy olajozott tepsibe közel egymáshoz a tekercseket. Szórjuk meg amaránt magokkal, és 200 C. fokon süssük meg 30-40 percig.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

2 dl. langyos víz
3 evõkanál nyers növényi olaj
6 evõkanál méz vagy ennek megfelelõ édesítõ
3 kávéskanál tengeri só (választható)
4 kávéskanál szárított élesztõ
6 pohár teljes kiõrlésû búzaliszt (tönkölybúza)
Választható még a töltelékbe:
teavaj, méz, mazsola, fahéj, tört dió, citromhéj reszelék, pirított amaránt magok
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!