2024.04.25. - Márk

Diós torta

Diós torta
Diós tortaMelegítsük elő a sütőt 160 fokra. Margarinnal kenjünk ki egy kapcsos tortaformát, vagy egy közepes méretű tepsit. Keverjük habosra a tojásokat, adjuk hozzá az olajat, a cukrot és a juharszirupot. Alaposan keverjük össze m, majd ehhez adjuk a lisztet, a fahéjat, a sütőport és a szerecsendiót. Előmelegített sütőben, majdnem 1 órán át sütjük. Míg sül a tészta közben keverjük ki a cukrot, a margarint, a vaníliát és a krémsajtot. Ezt kenjük a kihűlt torta tetejére. Olvasztott étcsokit csurgassunk a tetejére díszítésnek. Illetve lehet diódarabkákkal is díszíteni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

Tortához:

- 10 dkg apróra vágott dió
- 2 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál szerecsendió
- 22.5 dkg liszt
- 2 dl étolaj
- 15 dkg cukor
- 4 egész tojás
- 1 cs. sütőpor
- 1 evőkanál juhar szirup

Mázhoz:

- 10 dkg mascarpone sajt
- 5.5 dkg Rama
- 5.5 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!