2024.04.25. - Márk

Carbonara spagetti

Carbonara spagetti
Carbonara spagettiKockákra vágjuk fel a császárszalonnát és a hagymakarikákkal együtt pirítsuk meg az olajon. Miután a hagymakarikák megpirultak, vegyük ki, majd a császárszalonnát addig pirítsuk, amíg ropogósra nem sül. Öntsük rá a bort. Egy külön edényben a tojásokat a reszelt parmezán sajttal, a pecorino sajttal, a tejszínnel és a tejjel keverjük össze. Amikor a tésztát „fogkeményre” megfőztük és leszűrtük, visszaöntjük a főzőedénybe. A tésztára öntsük rá a tojásos keveréket és lassú lángon addig kevergettjük, amíg a tojás megszilárdul.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Vegyük le az edényt a tűzről, adjuk hozzá a pirított császárszalonnát és szórjuk meg borssal. Azonnal tálaljuk.

Hozzávalók:

- 50 ml tej
- 5 ek extra szűz olíva olaj
- 40 dkg spagetti
- 10 dkg császárszalonna
- 3 dkg parmezán sajt
- 2 dkg pecorino sajt
- 50 ml tejszin
- 3 db tojás sárgája
- 1 db tojás fehérje
- 3 db hagymakarika
- 1/2 pohár száraz fehérbor
- 1 csipet bors (őrölt)
- 1 csipet só
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!