A csirkemellfilét vágjuk vékony szeletekre. Majd keverjük ki a pácot: a mustárhoz adjunk borsot, curryt, fokhagymát, mézet, kevés sót és 4-5 kanál olívaolajat. A hússzeletekkel keverjük össze a pácot. Nem kell egyesével bekenni a szeleteket, elég, ha alaposan összegyúrjuk a páccal a húst. Két napig érleljük a hűtőben, de minél tovább áll a hús a pácban, annál omlósabb lesz a hús. Az igazi, ha négy-öt napig érleljük, de akkor kicsit több olajat használjunk. Sütéskor a serpenyőben elég pár kanál olívaolajat melegíteni, mivel a pácolt húson is van olaj, így nem kell sok zsiradék alá.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Nagy lángon, hirtelen, öt perc alatt megsül a hús.
Hozzávalók:
- 1 kg csikermell
- só
- bors
- curry
- mustár
- 6-7 gerezd fokhagyma
- méz
- olívaolaj
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!