2024.03.29. - Auguszta

Egészben sült, töltött csirke

Egészben sült, töltött csirke
Egészben sült, töltött csirkeMár a tisztításnál ügyeljünk arra, hogy bőre szét ne szakadjon! Kezünkkel ügyesen a bőr alá nyúlva elválasztjuk a bőrt a comb- és a mellehúsától. A csirkét kívül- belül gyengén besózzuk, kevés majoránnával fűszerezzük. A zsemlét tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, jól szétmorzsoljuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a csirke elkapart máját, a zsemlét, a nyerj tojást, sót, borsot, apróra vagdalt zöldpetrezselymet. A tölteléket egyenletesen a bőr alá töltjük, egészen le a comb tövéig, amíg a bőr fel van nyitva, vagy a csirke hasüregébe nyomkodjuk, a nyílást a végén összetűzve.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Kézzel eligazítjuk, a kimaradt tölteléket a belsejébe töltjük. A töltött csirkét nagyságának megfelelő kis tepsibe vagy lábasba helyezzük, forró zsiradékkal leöntjük. Nem túl forró sütőben sütjük. Időközben kevés vizet is önthetünk alá, és a zsíros lével sütés közben locsoljuk. Sütési ideje 50-60 perc. Sütés után 10 percig pihentetjük, csak azután vágjuk fel. Összevarrni nem szükséges, mert a tojás a tölteléket összetartja.

Hozzávalók:

- 1 db sütni való kb. 80 dkg-os csirke
- 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír

Töltelékhez:

- 2 zsemle
- 2 egész tojás
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj, vagy zsír
- zöldpetrezselyem
- majoránna
- só
- törött bors
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!