2024.04.18. - Andrea, Ilma

Lángos medvehagymásan

Lángos medvehagymásan
Lángos medvehagymásanA tejet meglangyosítjuk, majd a felébe belekeverünk egy pici cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva pár perc alatt felfuttatjuk.Tálba tesszük a lisztet és a sót, összekeverjük. A közepébe mélyedést csinálunk, belekanalazzuk az olajat, beleöntjük a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét és az apróra vágott medvehagymát. Fakanállal elkezdjük keverni, és a maradék vizet apránként hozzáöntjük. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután jól kidagasztjuk, majd kelesztőtálban kb. 1 óra alatt megkelesztjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Amikor már duplájára kelt a tészta, olajozott tálcára kis halmokat szaggatunk belőle. Konyharuhával letakarjuk, és kb. 20 percig tovább kelesztjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Beolajozott kézzel megformáljuk a tésztát, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd lecsepegtetjük, és törlőpapírra kiszedjük.

Tálalás előtt kicsit megsózzuk, tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Fokhagymával most nem kell megkenni, mert a medvehagymától finom fokhagymás ízt kap.

Hozzávalók:

- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2-2,5 dl víz
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- pici cukor
- 2 marék medvehagyma apróra vágva
- olaj a sütéshez
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!