2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Házi krémes

Házi krémes
Házi krémesSzeretjük, mert bármikor szinte bármennyit képesek vagyunk belőle megenni, hiszen házi, édes, finom, egyszóval a miénk! Ha leveles tésztát veszünk, akkor azt kettőbe vesszük, egyenként gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk és tepsi alján 200 fokon kisütjük. Sütés előtt érdemes megszurkálni villával, hogy a púposodást meggátoljuk. Nagyon gyorsan kisül, figyelni kell. Ha a lapok kihűltek széleiket levágjuk, az egyiket egy kisebb tepsibe helyezzük (sütés közben is zsugorodik) a másikat feldaraboljuk akkorára, amilyen nagyságúra szeretnénk a krémeseket.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
2 hájas lap vagy 1 cs leveles tészta
Krémhez:
8 tojás
20 dkg cukor
5 dkg liszt
2,5 dkg zselatin
2 cs vaníliás cukor
0,5 l tej
A krémhez a tojásokat szétválasztom, a sárgájához hozzáadok 10 dkg cukrot és szép habosra kevertetem. Hozzáadom a lisztet, zselatint, kevés tejet és csomómentesre kikeverem. A többi tejet felteszem melegedni, amíg langyos óvatosan belekeverem a tojásos lisztes masszát és állandó kevergetés közben lassú tűzön sűrűsödésig főzöm (de ügyeljünk, mert felforrnia nem szabad, nehogy a tojás összerántódjon). A tűzről levett krémhez hozzávegyítem a vaníliás cukrokat. A tojásfehérjét jó keményre felverem, hozzáverek 10 dkg cukrot majd óvatosan hozzákeverem a tojássárgájás krémet.

Kicsit hűlni hagyom, hogy enyhén sűrűsödjön, majd a tepsibe helyezett lapra öntöm, ráhelyezem a kockalapokat és így hagyom kihűlni.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!