2024.04.20. - Tivadar

Hagymás sonkával töltött kifli

Hagymás sonkával töltött kifli
Hagymás sonkával töltött kifliA lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd elmorzsoljuk a vajjal. Az élesztőt 2-3 evőkanál langyos vízben elkeverjük, a liszthez öntjük, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A tésztát addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától. Letakarjuk, és meleg helyen fél órán át pihentetjük. Közben elkészíthetjük a tölteléket. A hagymát felaprítjuk, és az olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra darált sonkát, megpirítjuk, majd őrölt borssal és mustárral ízesítjük. Az olajbogyót lecsepegtetjük, apróra vágjuk, majd ezt is hozzákeverjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet a töltelékhez adjuk, és 1 dl vízzel fellazítjuk. 2-3 perc alatt a zsírjára sütjük, majd ráöntjük a 2 tojással elhabart tejfölt, és néhány percig tovább sütjük. Ha kész lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A tésztát két részre osztjuk, és egyenként vékony, kerek lappá nyújtjuk. Derelyevágóval egyforma háromszögekre osztjuk a lapokat. A sonkás töltelékből egy-egy kanálnyit a háromszögek szélesebb végére halmozunk. Felcsavarjuk, kifli alakúra hajtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A kiflik tetejét megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd újabb félórát kelesztjük. Ezután ismét megkenjük, majd 220 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Elkészítés, hozzávalók

Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
- 3 tojás
- csipet só

Töltelékhez:
- 30 dkg füstölt sonka
- 1 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk mustár
- 1 kk liszt
- 2 tojás
- 1 dl tejföl
- csipetnyi bors

Kenéshez:
- 1 tojás
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!