2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Paradicsomos pulykamell

Hozzávalók:

- 2 szelet nagyobb pulykamell
- 1 ek liszt
- 25 dkg koktélparadicsom
- 1 fej hagyma
- 1 ek kapribogyó
- ½ csokor petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- 6 ek csirke alaplé
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A pulykamell szeleteket kíméletesen vékonyra klopfoljuk, mindkét oldalon sózzuk és borsozzuk. Egy lapos tányérba szórjuk a lisztet. A szeletek mindkét oldalát a lisztbe mártjuk, a felesleges lisztet lerázzuk.

Egy nagyobb serpenyőben 1 ek olajat megforrósítunk. A pulykamell szeleteket mindkét oldalon átsütjük. Közben a hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk.

A kész pulykamellet tányérra tesszük, alufóliával letakarva melegen tartjuk. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat. Rátesszük a hagymát, 2 percig állandó kevergetés mellett dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, újabb 2 percig pároljuk.

Ezután szórjuk a serpenyőbe a kapribogyót és a zöldpetrezselymet és öntsük hozzá az ecetet és az alaplevet, forraljuk össze a levet, majd tegyük bele a hússzeleteket. Röviden melegítsük át a húst a szószban, és azonnal tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!