2024.04.20. - Tivadar

Borjúhús spárgával töltve

Hozzávalók:

- 4 szelet sovány borjúhús
- 12 db zöld spárga
- 6 szelet nyers sonka
- 1 dl marhahúsleves
- 1+2 ek vaj
- só
- bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A húst vékonyra klopfoljuk. A zöld spárga alsó részét levágjuk, a maradék spárga alsó részét meghámozzuk, és „ropogósra” főzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.

A húst sózzuk, borsozzuk, egy szelet sonkával lefedjük. Alsó harmadára teszünk 3 darab spárgát, majd szorosan feltekerjük. A roládot fél szelet sonkával körbetekerjük. A spárga feje lógjon ki a roládból, az alsó része ízlés szerint egyenesre levágható. Így járunk el mind a négy szelet esetében.
A roládokat óvatosan forgatva, vajon minden oldalon megpirítjuk, majd kb. 8-10 percre 160 fokos sütőbe tesszük.

A kész roládokat alufóliával lefedjük. A hús szaftját felforraljuk a húslevessel, forralással a felére redukáljuk. Levesszük a tűztől és belekeverjük a hideg vajat.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!