- 40 dkg kelkáposzta
- pár szem krumpli
- 20 dkg virsli
- 2 dl tejföl
- 1 kicsi vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- majoranna
- őrölt bors
- fűszerpaprika
- leveskocka
- ételízesítő
- kevés liszt
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A kelkáposztát kettévágom, kiszedem a torzsáját, és a leveleit laskára szeletelem. Beleteszem egy lábosba, mellédobok két bármilyen leveskockát(tyúk, marha, csirke), megszórom majorannával, picike borssal, teszek mellé két gerezd fokhagymát és egy kevés vöröshagymát. Megtisztítok két-három szem krumplit, és apró kockákra vágva azt is a lábosba teszem. Felengedem vízzel, és odateszem főni.
Amikor a kelkáposzta és a krumpli is megpuhult, beledobom a karikára vágott virslit. Míg egyet forr, addig a tejfölből és lisztből pici piros paprika hozzáadásával habarást készítek, és óvatosan a leveshez öntöm. Kiforralom, és máris lehet tálalni.