2024.03.29. - Auguszta

Tavaszi gombaleves

Hozzávalók:

- 1 fej kelkáposzta
- 10 dkg gomba
- 1 db karalábé
- 1 nagyobb szál sárgarépa
- 1 evőkanál vaj
- 1 kg csont
- só
- 1 mokkáskanál Piros Arany
- 2 zsemle
- 4 dkg vaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A kelt, a karalábét meg a sárgarépát megtisztítva laskára vágjuk, a gombát felszeleteljük. Felolvasztjuk a libazsírt vagy vajat, belerakjuk a karalábét, a kelt meg a gombát, és sóval meg Piros Arannyal ízesítjük. Felengedjük a megfőtt csont átszűrt levével és addig főzzük, míg a belevalók meg nem puhultak. A vajban megpirítjuk a vékony szeletekre vágott zsemlét, és a tányérokban erre szedjük a forró levest.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!