2024.04.18. - Andrea, Ilma

Tojásos krumplileves

Hozzávalók:

- 10 dkg sárgarépa
- 5 dkg fehérrépa
- 1/2 szál póréhagyma
- 1 szárzeller
- 50 dkg újburgonya
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 babérlevél
- 1 evőkanál vágott petrezselyem

A tojáshoz:

- 1 evőkanál ecet
- 4 tojás
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és apróra összevágjuk. Az újburgonyát folyó víz alatt megsúroljuk, vagy héját lekaparjuk, kis kockákra daraboljuk.

A felforrósított olívaolajon megfuttatjuk a sárga- és a fehérrépát meg a póréhagymát, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, és felforraljuk. Ha a lé már forr, beletesszük az újburgonyát és a szárzellert. Kíméletesen főzzük, amikor épp megpuhult a burgonya, a levest levesszük a tűzről, megszórjuk a petrezselyemmel.

A tojáshoz vizet forralunk, belekeverjük az ecetet. Kis merőkanálba ütünk egy tojást, és a forró-lobogó vízbe mártjuk. Pár pillanat, és elkezd a szélén a tojásfehérje keményedni, ekkor kiborítjuk a kanálból, és beleütjük a következő tojást. Ízlés szerinti keménységre főzzük. Amikor elkészült, szűrőkanállal hideg vízbe átszedjük, abban leöblítjük, majd tálaláskor a levesbe tesszük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!