2024.04.20. - Tivadar

Chilis bab

Hozzávalók:

- 50 dkg darált marhahús
- 1 doboz vörösbab konzerv
- egy doboz kukoricakonzerv
- 3-4 db paradicsom
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb kaliforniai paprika
- 2 dl sűrű paradicsomlé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
- 1 mokkáskanál cayenne bors
- ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott vagy szárított chilipaprika
- 1 kiskanál morzsolt oregano
- 1 kiskanál őrölt római kömény
- csipetnyi őrölt fahéj
- cukor
- só
- étolaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A paradicsomok héját lehúzzuk, a magokat eltávolítjuk, és a paradicsom húsát kockákra vágjuk. A paprikát is kimagozzuk és kockákra vágjuk.

Az apró kockákra vágott vöröshagymát 1-2 evőkanál olajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a húst, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Amikor megpirult, beleszórjuk a paprikaféléket, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a többi fűszert, jól összekeverjük, aztán felöntjük a paradicsomlével és 1 dl vízzel, majd fedő alatt gyakran megkeverve mérsékelt tűzön kb. negyed óráig főzzük.

Ezután hozzáadjuk a paprika- és paradicsomkockákat, a babot és a kukoricát is, és az egészet fedő alatt még 10 percig főzzük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!