- 40 dkg kagylótészta
- 6 e.kanál vaj
- 1 nagy fej hagyma
- 3 e. kanál liszt
- 5 dl tej
- só
- bors
- 20 dkg reszelt sajt
- 25 dkg főtt sonka
- 30 dkg karfiol
- 1 e.kanál zsemlemorzsa
- 2 e.kanál szárított parmezán
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd jól lecsepegtetjük. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben főzzük, lecsepegtetjük. A finomra vágott hagymát a vajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a lisztet, szép pirosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, sóval, borssal fűszerezzük.
A tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot. Az egészet a kifőtt tésztához keverjük a karfiollal és a kockákra vágott sonkával együtt. A tésztát tűzálló tálba rakjuk, tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával elkevert parmezánnal.
175 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.