- 1 db 6 tojásos piskóta
Krém:
- 20 dkg margarin
- 4 db tojássárgája
- 25 dkg túró
- 25 dkg cukor
- kb. 8 dkg vaníliás porcukor
- 5 g zselatin
- bármilyen gyümölcs
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A piskótát 3 lapra vágjuk. A krémhez a margarint egy csipet sóval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáit, végül az áttört túrót is.
Kevés vízben lassú tűzön feloldjuk a zselatint, 2-3 kanál krémmel elkeverve adjuk a többi anyaghoz, s szépen eldolgozzuk. A piskótát megtöltjük, a krém alá tegyünk egy sor gyümölcsöt, a torta tetejét jó vastagon szórjuk meg vaníliás cukorral, másnapig hűtsük le. A cukor így finom ropogós lesz.
A tortát gyümölccsel, tejszínnel díszítsük, oldalát csokireszelékkel, vagy akár darált dióval is lehet díszíteni.